Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dekonstrukcija: Stanny Abram - Amellebuee

Razgovarali smo sa Stannyjem o EP-ju koji se našao na prvom mjestu naše mjesečne regionalne liste najboljih house izdanja

  • Ela Radić I Foto: Stanny Abram press
  • 3 November 2020
Dekonstrukcija: Stanny Abram - Amellebuee

Na prvom mjestu našerujanske liste najboljih regionalnih house izdanja, našao se Stanny Abram sa svojim izdanjem koje je izašlo na Glasgow Undergroundu, “Amellebuee”. Kako je izdanje nastalo, što ga je inspiriralo te koji su mu planovi sljedećih mjeseci, pitali smo Stannyja u kratkom intervjuu. No, prije toga, poslušajte “Amellebuee” u nastavku a ako ga želite nabaviti, to možete učiniti - ovdje.

m: Kako je došlo do ideje za ovo izdanje? Koliko dugo se “kuhala”, što je bila inspiracija?

SA: Pa nije bilo ništa baš posebno planirano, s obzirom da radim stvari na dnevnoj bazi. Ovu sam odradio u nekoliko dana a inspiraciju sam dobio kad smo bili kod jednog dobrog druga par dana na odmoru, gdje smo dosta slušali oldskool afrofunk i latino. Tako sam i otkrio sample koji sam koristio u stvari.

m: Što znači ime stvari, “Amellebuee”?

SA: Ime sam izmislio jer mi je nešto tako zvučalo u vokalima, a ne znači ništa, haha.

m: Kako je tekao rad na stvari, koji produkcijski alati su se koristili?

SA: Prvo sam obradio sample pa sam oko toga izgradio groove, bass... Koristio sam Acid i NI Reaktor.

m: Izdanje je izašlo na Glasgow Undergroundu. I sam kažeš da si dugo pokušavao potpisati za njih. Zašto baš taj label i koliko ti znači što su prepoznali ovo izdanje? Kako je uopće došlo do suradnje na kraju?

SA: Oduvijek sam želio imati izdanje kod njih pa sam im konstantno slao demo snimke. Za “Amellebuee” sam odgovor dobio dosta brzo, u par dana. Rekli su da im se sviđa te smo potpisali ugovor što mi je zaista drago.

m: Koliko je inače teško naći dobrog izdavača za izdanje, nekog tko zna točno što želiš?

SA: Nije teško naći ali je teško s njima stupiti u kontakt, da barem poslušaju tvoje snimke. Moramo znati da veći labeli dobivaju ogromnu količinu demosa.

m: Poznat si i po tome da se ne držiš jednog žanra, ali i kojeg god da se uhvatiš, to napraviš uspješno. Ipak, koji ti je žanr najdraži, u kojem najviše voliš raditi? Je li to tech house kao što je aktualni “Amellebuee”.

SA: Da, stvarno volim raditi različite žanrove ali najveći mi je užitak raditi različite oblike housea.

m: Koji su ti daljnji planovi?

SA: Imam potpisana dva nova singla za Glasgow Undergroud koji bi trebali uskoro izaći - jedan krajem studenog i jedan u prosincu, a radim i na jednom remixu za njih. Dolaze i izdanja za Lexlayev Happy Techno, Great Stuff, Innocent Music...

Load the next article
Loading...
Loading...