Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Disclosure najavili novi album, “Energy”

Na albumu gostuju Kelis, slowthai, Common, Syd i drugi

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 22 May 2020
Disclosure najavili novi album, “Energy”

Disclosure će objaviti svoj treći album, “ENERGY”, 28. kolovoza, na Island Recordsu. Na tom izdanju koje će sadržavati 11 pjesama, braća po prvi put rade s reperima, a među njima su i slowthai, Aminé, Mick Jenkins, Channel Tres i Common. Uz njih, gostuju još i Kelis, Fatoumata Diawara, Blick Bassy, Kehlani i Syd. Za album su radili čak 200 pjesama, neke nisu ni dovršili, no na kraju su se odlučili za njih 11, a cijeli album traje 39 minuta.

Govoreći o procesu, braća su otkrila: “Ono što je presudilo koja od tih stvari će ući na album a koja neće je ta jedna riječ: energija. Svaka stvar je nastala vrlo brzo. Zato i jesmo napisali toliko pjesama, jer ne događa se to svaki dan. Ili svaki tjedan. Ili svaki mjesec.”

Dvojac koji je do sad bio pet puta nominiran za nagradu Grammy, već je predstavio naslovnu pjesmu albuma. Stvar sadrži sample brazilskog r'n'b i hip hop propovjednika Erica Thomasa, čiji su vokal već koristili na hitu iz 2013., “When a Fire Starts to Burn”. O tome su rekli: “Kad smo otkrili Erica prije mnogo godina, on nam je postao nepresušni izvor nadahnjujućih citata i motivacijskih poruka. Čak i kad bi govorio u sobi s, recimo, pet ljudi, bilo je to kao da se obraća cijelom stadionu. Ta njegova energija se tako dobro prenosi u glazbu - posebno u house.

"ENERGY" će biti dostupan kao vinil, CD i kazeta, s pakiranjem od održivih materijala. Niže pogledajte tracklistu te pogledajte video za naslovnu stvar.

Tracklist:

1. Watch Your Step
2. Lavender
3. My High
4. Who Knew?
5. Douha (Mali Mali)
6. Fractal (Interlude)
7. Ce n’est pas
8. ENERGY
9. Thinking ‘Bout You (Interlude)
10. Birthday
11. Reverie

Load the next article
Loading...
Loading...