Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Dodijeljene nagrade Ambasador 2020

Dodijeljena su priznanja u 35 kategorija najboljim ostvarenjima elektroničke glazbe u 2019. godini

  • Mixmag Adria I Foto: Ambasador promo
  • 21 September 2020

U četvrtak, 17. rujna, u zagrebačkom klubu Aquarius održana je dodjela nagrade Ambasador. Nagrade su dodijeljene u ukupno 35 kategorija od kojih je struka nagrade podijelila u 11 kategorija dok je publika glasala u čak 24 kategorije. Struku su i ove godine činili istaknuti DJ-i, producenti, promotori, organizatori festivala, voditelji klubova, radijski voditelji, PR-ovi, novinari i nezavisni istraživači.

Publika je odlučivala u najatraktivnijoj kategoriji Festivala u kojima su nagrade odnijeli Sonus festival (Open air festival godine). Najbolji festival domaćeg promotora je Forestland u Brezju, a Defected Croatia iz Tisnog slovi za Boutique festival godine dok je sarajevski Garden of Dreams odabran kao regionalni festival godine.

Struka je birala i live act godine, a nagradu je odnio slavonskobrodski dub i dubstep producent Egoless koji već nekoliko godina izdaje na prestižnoj Deep Medi etiketi. ABOP su elektronički band godine, a imaju i titulu za Najbolji album plesne i suvremene elektroničke glazbe (Delta) objavljen na domaćoj PDV Records etiketi koja je ujedno i trijiumfirala u kategoriji Hrvatska etiketa godine.

Ante Zvonimir Stamač autor je dizajna za ABOP-ov album Delta, a ujedno i ponosni vlasnik nove nagrade vizualno rješenje godine. Za DJ-a godine po izboru struke izabrana je Insolate koja je nagradu odnijela u još dvije kategorije. I ove godine najbolji remikser je Andrea Ljekaj, za najbolje mainstream izdanje splitsko-hvarski dvojac Outcome koji su remiksirali pjesmu ''Tišina'' Sare Renar.

Ivan Levačić Eleven nagrađen je u čak četiri kategorije – tri već spomenute, kao dio benda ABOP, a i sam je dobio nagradu za najperspektivniji projekt elektroničke glazbe. ''Kada pričam o ABOP-u, prošlu ćemo godinu definitivno pamtiti po svojem albumu Delta. Albume dugo radimo, teško izlaze, tako da je to za nas velika stvar, tim više što smo s ovim najzadovoljniji do sada. Kada je riječ o solo projektu Eleven, na njemu radim oko dvije godine, no prošle sam imao prvi nastup. Trebalo je ovo biti radno ljeto, ali barem smo puno bili na moru'', rekao je Ivan, dodajući da je njemu osobno ovo bilo nadraže izdanje Ambasadora.

S obzirom na epidemiološku situaciju i smanjeni kapacitet kluba program svečane dodjele svi zainteresirani su mogli pratiti i u Livestreamu na FB kanalima Ambasadora i medijskog partnera portala Klubskascena.hr, a realiziran je sa 6 kamera u suradnji sa Vang Stream ekipom.

Svečanu dodjelu nagrada u četiri čina pratio je i bogat glazbeni program koji je obilježen live dub mixom zagrebačkog dub reggae tandema Anja G & Dr.obija, live actom Elevena iza kojeg se krije talentirani glazbenik Ivan Levačić, a čuli smo i zagrebačkog psytrance producenta Klaada u live izdanju.

Ambasador je najavio isvoje jubilarno peto izdanje i novi projekt SIMPOZIJ.Na Simpoziju će se svake godine okupljati nagrađivani Ambasadori te stručnjaci iz naše i regionalne industrije koji će raspravljati i slati važne poruke o aktualnim problemima scene te kako se oni mogu rješiti u suradnji sa institucijama.

Sve dobitnike po kategorijama potražite na ambasador.hr.

Load the next article
Loading...
Loading...