Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Druga dodjela nagrade ELECTOR, 1.2.2023. u Tvornici kulture

Nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu ELECTOR pokrenuli su HGU, HDS i UNISON

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 28 November 2022
Druga dodjela nagrade ELECTOR, 1.2.2023. u Tvornici kulture

Nakon sjajnog partyja na prvom ELECTORU, u veljači ove godine, organizatori su najavili drugo izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade koja odaje priznanja na području domaće elektroničke scene. Druga dodjela ELECTORA održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture, a novinari koji prate elektroničku glazbu odlučit će tko je obilježio taj žanr u 2022. godini.

"Nakon odličnih reakcija na prošlogodišnju, prvu dodjelu nagrada Elector, spremni smo za drugu generaciju dobitnika koji su se istaknuli kroz 2022. Riječ je o godini od posebnog značaja za čitavu glazbenu industriju, tijekom koje se slavio povratak festivala, koncerata i clubbinga, nakon dvije godine borbe s pandemijom. Na tom novom valu entuzijazma, iščekujemo i drugu dodjelu nagrada Elector u zagrebačkoj Tvornici kulture", rekao je ovogodišnji direktor nagrade Elector Arsen Pavešić.

Nagrada će se dodijeliti u devet kategorija: Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl/EP godine, House singl/EP godine, Bass singl/EP godine te Electronica singl/EP godine. Novost je da se u drugom izdanju Electora, zbog velikog broja izdanja, otvara nova kategorija - najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa. Electronica podrazumijeva pravce i fuzije ambijentalne i eksperimentalne glazbe, leftfield, lo-fi, abstract, raw i sl. Također će biti nagrađen i DJ godine, kojeg će ususret dodjeli odabrati publika.

Statuu ELECTORA, u njegovu prvom izdanju, kući su odnijela dobro poznata imena domaće elektroničke scene. Razni izvođači - "Eddy Ramich Presents Croatian Blue" te Razni izvođači - "Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project" izdanja su koja su slavila u kategoriji Albuma/kompilacije godine. Filip Motovunski odnio je pobjedu u kategoriji Remiks godine, dok je Eventom godine proglašen Wake the Lake festival. Petar Dundov & Gregor Tresher imali su Techno singl godine, Jan Kinčl i Regis Kattie House singl godine, dok je nagradu za Bass singl godine dobio Egoless. Time To Sleep je bio New (S)elector godine, a DJ godine, tj nagradu publike odnijela je Insolate.

Nagrada je u prvoj godini postojanja donijela i još jednu novost - Elector Skener koji donosi pregled novosti vezanih za albume i kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika elektroničke scene. Svi linkovi vode na digitalne servise gdje se isti mogu preslušati. Cilj skenera je na jednom mjestu okupiti sve aktivnosti glazbenika kroz izbornu godinu Electora, podržati njihov rad i evidentirati uspjehe. Također, skener će zasigurno pomoći novinarima/glasačima pri nominiranju i glasanju na kraju godine. Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Load the next article
Loading...
Loading...