Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pionir Chicago Housea Jesse Saunders, hospitaliziran nakon 'jakog moždanog udara'

Njegov kolektiv The Chosen Few DJs podijelio je vijest, tražeći ljubav i podršku obožavatelja

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 28 November 2022
Pionir Chicago Housea Jesse Saunders, hospitaliziran nakon 'jakog moždanog udara'

Jesse Saunders, pionir Chicago Housea, navodno je hospitaliziran nakon “jakog moždanog udara”. The Chosen Few DJs, kolektiv čiji je Saunders član, objavio je vijest na društvenim mrežama - tvrdeći da će ga “vjerojatno čekati duga i teška rehabilitacija”.

Cijela izjava glasi: “Nažalost moramo podijeliti teške vijesti i tražiti vaše molitve i podršku. Naš brat Jesse Saunders doživio je teški moždani udar i trenutno je hospitaliziran na području Las Vegasa. Jesse će se vjerojatno suočiti s dugom i teškom rehabilitacijom i trebat će ljubav i podršku zajednice house glazbe kojoj je mnogo dao. Molimo vas da zadržite Jesseja u svojim molitvama. Hvala vam.”

The Chosen Few DJs osnovao je Wayne Williams 1977. a kolektiv čine Jesse Saunders, Tony Hatchett, Alan King i Andre Hatchett s ciljem slavljenja Chicago Housea. Kolektivu se 2006. pridružio Terry Hunter a 2012. i Mike Dunn.
Jesse Saunders je otvorio i svoj noćni klub Playground 1982. nakon što je bio izložen čikaškoj sceni kroz glazbu Frankieja Knucklesa. Poznato je da je Saunders stvorio prvu house ploču 'On and On' zajedno s Vinceom Lawrenceom koja je objavljena 1984. godine, čime je započeo Chicago pokret. Ostale značajne Saundersove pjesme uključuju 'Funk U Up', 'Real Love', 'Love Can't Turn Around' i 'Dum Dum'.

Load the next article
Loading...
Loading...