Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Elector - nova glazbena nagrada hrvatske elektroničke glazbe

Nagrada se održava pod ingerencijom nagrade Rock&Off

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 10 December 2021
Elector - nova glazbena nagrada hrvatske elektroničke glazbe

Hrvatska elektronička glazbena scena dobila je godišnju nagradu za elektroničku glazbu Elector, koja će se dodjeljivati u osam kategorija, prvi put u veljači iduće godine. Nagradu su, slijedom sve većih uspjeha domaće elektroničke glazbe u regiji i svijetu, pokrenuli DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko društvo skladatelja. Koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Nagrada će se dodijeliti u kategorijama Albuma/kompilacije godine, Remiksa godine, New (S)Electora odnosno debitanta godine, Eventa godine, Techno singla godine, House singla godine i Bass singla godine. Bit će nagrađen i DJ godine, kojeg će, ususret dodjeli, odabrati publika online glasanjem.

Dražen Baljak, direktor nagrade Elector, ustvrdio je kako je bila stvorena jasna potreba za nagradom koja osnažuje, povezuje i afirmira hrvatsku elektroničku scenu i konačno je stavlja tamo gdje joj je i mjesto, "uz bok svim ostalim već odavno priznatim čimbenicima hrvatske glazbe".

- Produkcija elektroničke glazbe u Hrvatskoj je posljednjih godina u stalnom porastu, stoga je nagrada posvećena tom segmentu glazbene scene apsolutno zaslužena, pa čak i logična, smatra Arsen Pavešić, umjetnički direktor Nagrade.

Prvo izdanje nagrade održat će se u četvrtak 3. veljače 2022. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture, a žiri koji čine isključivo novinari koji prate elektroničku glazbenu scenu će u dva kruga prvo predložiti, a zatim odabrati najbolje od elektronske scene u godini na izmaku, najavljeno je. Nominacije će se znati u drugom tjednu siječnja 2022. godine.

Load the next article
Loading...
Loading...