Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo je Steve Bronski, osnivač Bronski Beata

Imao je 61 godinu

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 9 December 2021
Preminuo je Steve Bronski, osnivač Bronski Beata

Umro je Steve Bronski, klavijaturist, perkusionist i suosnivač britanske synth pop grupe Bronski Beat (na slici desno). Bio je rodom iz Glasgowa, smatralo ga se gay ikonom a preminuo je u 62. godini.
Steve Bronski rođen je kao Steve Forrest a Bronski Beat je osnovao 1983. godine, skupa s vokalom Jimmyjem Somervilleom i bubnjarom Larryjem Steinbachekom. S gay himnom 'Smalltown Boy', te pjesmama 'Why' i prepjevom pjesme Donne Summer 'I Feel Love', bili su favoriti na top listama.

Somerville je napisao na Twitteru: “Tužno je čuti da je Steve umro. Bio je talentiran i vrlo melodičan čovjek.” Uz to je dodao: “Raditi s njim na pjesmama kao i na pjesmi koja je promijenila naše i dotaknula mnoge druge živote, bilo je zabavno i uzbudljivo.”

Riječi ali i spot pjesme 'Smalltown Boy', koja je objavljena na albumu 'The Age Of Consent' 1984., govore o homofobiji, samoći i odlasku od kuće. Bronski Beat snimio je ukupno pet albuma, od kojih je najnoviji, 'The Age Of Reason', objavljen 22 godine nakon četvrtog. Steve Bronksi bio je jedini originalni član u ovom trenutku. Steinbachek je preminuo 2016.

Obožavatelji na internetu odaju počast preminulom glazbeniku. Jedna je osoba napisala na Twitteru: "RIP Steve Bronski. Uživao sam u glazbi, ali što je još važnije, naučio sam od gay prijatelja koliko 'Smalltown Boy' (i album Age Of Consent) znači mladim gay muškarcima koji žive u neprijateljskim uvjetima + kako su se osjećali povezani u vrijeme vrlo ograničene pozitivne gay predodžbe u medijima”.
U nastavku pogledajte video za 'Smalltown Boy'.

[Via: BBC]

Load the next article
Loading...
Loading...