Menu
Home Novosti Menu
Novosti

ELECTOR: Predstavljamo nominirane u kategoriji Albuma / kompilacije

Nominirana izdanja donose raznolikost naše elektroničke scene

  • Mixmag Adria I Foto: nagradaelector.hr
  • 26 January 2023
ELECTOR: Predstavljamo nominirane u kategoriji Albuma / kompilacije

Aklea Neon - "Dođi na Joji", Banana Zvuk - "Legaliziraj Remixes", Ilija Rudman - "Meteor One", Koolade - "Lovers' Lane" te Pridjevi - "AWOL" izdanja su koja će odmjeriti snage na dodjeli nagrada ELECTOR u srijedu, 1. veljače u Tvornici kulture. ELECTOR drugu godinu zaredom dokazuje kako je nagrada za najbolja ostvarenja u elektroničkoj glazbi na domaćoj sceni bila prijeko potrebna, a tome dokazuje i činjenica da je broj prijavljenih izvođača i izdanja ponovno premašio sva očekivanja organizatora. Nezavisna glazbena novinarska nagrada ELECTOR još će jednom okruniti ekipu koja je glazbeno obilježila proteklu godinu po mišljenju stručnoga žirija. Albume predstavljamo abecednim redom...

Rad Aklee Neon već je ranije priznat dvjema nagradama, a njezin debitantski album "Dođi na joji" zaradio je i nominaciju za nagradu ELECTOR. Jedinstvena po zaraznom electro-afro zvuku i melodičnom vokalu, autorica i glazbenica ovim albumom otvara portal u novi svijet kroz 11 pjesama. Album “Dođi na joji” postepeno je nastajao kroz posljednje četiri godine, na različitim lokacijama diljem svijeta – od Brazila do Indije, a u njegovom stvaranju sudjelovala su tri producenta: Viktor Volarić-Horvat, Robert Martinović te najvećim dijelom glazbeni inovator Pavle Kladarin Klaada. Album poslušajte OVDJE.

PDV Records je u suradnji s Aquarius Recordsom u travnju prošle godine objavio izdanje s remiksevima Banana Zvuka i njihovom skladbom "Legaliziraj". U trenutku kad iz cijelog svijeta stižu vijesti o potpunoj ili djelomičnoj legalizaciji kanabisa, a kad se i u Hrvatskoj sve više priča o novim zakonskim regulacijama uzgoja i konzumacije istog, društvo postaje svjesno svih prednosti ove biljke. U tom svjetlu, s ciljem podizanja svijesti o prednostima legalizacije, Banana Zvuk pojačani stalnim suradnicima, Popayem, Chakkom i Žanom Jakopačem, lansiraju treći singl s aktualnog albuma "Roba" pod nazivom "Legaliziraj". Singl prati i osam remixeva koje su u različitim stilovima bass muzike za ovu priliku pripremili prijatelji i suradnici Banana Zvuka. Album poslušajte na LINKU.

Ilija Rudman je pandemijsko vrijeme iskoristio kako najbolje zna - pretočio je kreativnost u pravu glazbenu avanturu te je prošle godine objavio izdanje "Meteor One". Glazbeni eksperiment Ilije Rudmana naišao je na odobrenje žirija nagrade ELECTOR te se našao u dobrom društvu prestižne kategorije Albuma godine. Njegovo glazbeno putovanje od 25 minuta možete poslušati na sljedećem LINKU.

Hrvatski glazbeni producent svjetskoga glasa Koolade predstavio je novi album "Lover's Lane" tek nešto malo više od godine dana od izlaska njegova dva albuma. Riječ je o opuštenom, downtempo izdanju izuzetno chill vajba koji će vas žanrovski provozati od lo-fi hip-hopa, preko R&B-ja pa sve do soulful, jazzy nota. ovom albumu fokus je na ljubavnicima i na onom osjećaju ultimativnog emotivnog zadovoljstva kada ne postoji nitko drugi osim vas dvoje i srcolikih pogleda. Atmosferu albuma ulovite OVDJE.

Psihodelični zagrebačko/labinski sastav Pridjevi svojim je posljednjim izdanjem "AWOL" osvojio simpatije domaće elektroničke scene, ali i nominaciju za nagradu ELECTOR. Kroz nekoliko izdanja glazbenici okupljeni pod kapom Pridjeva napravili su pravu malu revoluciju na našoj sceni, a čini se kako ne planiraju stati. Nekoliko singlova i album bilo je dovoljno da i s avanturom "AWOL" dokažu da su po mnogočemu jedinstveni te da kolegama u ELECTORU rade konkretnu konkurenciju. Album poslušajte na LINKU.

Load the next article
Loading...
Loading...