Menu
Home Novosti Menu
Novosti

ELECTOR: Predstavljamo nominirane u kategoriji DJ godine

U konkurenciji za DJ-a godine čak je 13 poznatih imena domaće scene

  • Mixmag Adria I Foto: nagradaelector.hr
  • 17 January 2023
ELECTOR: Predstavljamo nominirane u kategoriji DJ godine

Žiri nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR nije imao lagan posao, proteklih nekoliko tjedana. U dva kruga novinari su predložili te zatim i nominirali DJ-e koji su po njihovu mišljenju obilježili elektroničku 2022. godinu, na hrvatskoj sceni. Posao je sada na publici, a upravo vi ćete odlučiti tko ide kući bogatiji za prestižnu statuu najboljeg DJ-a u prošloj godini. U bubnju su se ovoga puta našli: Ana Antonova, DJ Jock, DJ Ogi, Felver, Filip Motovunski, Ilija Rudman, Insolate, Ivna Ji, Jan Kinčl, Matroda, Petar Dundov, PEZNT i Tom Bug.

Glasajte za svoje favorite putem službene stranice nagrade ELECTOR.

DJ-ica, producentica i promotorica Ana Antonova dolazi s otoka Krka, a bazirala se na riječkoj glazbenoj sceni. Kao autorica i producentica debitirala je 2019. godine EP-em ''Habay'' koji je objavila za Conceptual Black Records te je od onda postala prepoznatljivo ime, ne samo na lokalnoj i nacionalnoj, već i na regionalnoj sceni u elektroničkim krugovima. Get Physical, Dobar House, THANQ i WAPM samo su neke od etiketa na kojima se glazba Ane Antonove pojavila, a kako zvuči njen DJ set možete poslušati OVDJE.

Svestrani splitski DJ i producent DJ Jock jedan je od najzaposlenijih DJ-eva novije generacije na našoj sceni. Za DJ pultom se prvi put pojavio kada mu je bilo tek 17 godina, a već godinu kasnije predstavio je i svoj prvi EP. Godine 2012. potpisao je za prestižni Pornographic Records koji vodi Cristian Varela, a surađivao je s brojnim eminentnim imenima elektroničke scene. Osim u kategoriji DJ-a godine, DJ Jock je na drugom izdanju ELECTORA nominiran i za Techno singl/EP godine. Njegov miks možete poslušati OVDJE.

Veteran riječke, hrvatske pa i europske techno scene, DJ Ogi, također je u bubnju za DJ-a godine. Iza njega je 30 godina bogate karijere tijekom koje se okušao kao DJ, promotor, organizator, autor i producent. Clubbing serijal Energetica, kojeg je pokrenuo upravo DJ Ogi, najdugovječniji je techno brend u Hrvatskoj i široj regiji. Vlasnik je i četiri izdavačke kuće: Techno Factory, Beast Music, Predator i Black Star, a njegov miks poslušajte OVDJE.

Zagrebački gospodin DJ Felver pripadnik je nulte genracije DJ-a u našoj metropoli. Zaslužan za neke od prvih partyja u Zagrebu, kao i za formiranje gradske DJ kulture. Uz DJ-eve Kikija i Frajmana, stajao iza kultnog Stereo Studija, najpoznatijeg domaćeg clubbing brenda. Godine 2014. pokrenuo je Stereotip, koji je ove godine nominiran i za Event godine. LINK na novi miks.

Filip Motovunski na prvom je izdanju ELECTORA pokupio nagradu u kategoriji Remiks godine, a sada se natječe i u kategoriji u kojoj publika daje zadnji glas. Stjegonoša hrvatske i regionalne drum’n’bass scene cijenjen je i u Velikoj Britaniji, kolijevci d’n’b glazbe. Prije šest godina je započeo suradnju s poznatom kućom Bad Taste Recordings, a prošle godine je otvorio novi studio u Zagrebu. Osim za DJ-a godine, nominiran je i u kategoriji Bass singla/EP-a godine. Djelić njegova zvuka možete poslušati OVDJE.

DJ, autor, producent i izdavač Ilija Rudman na sceni je preko 20 godina. Jedan je od najcjenjenijih hrvatskih producenata na svjetskoj underground house/disco sceni te je vlasnik Imogen Recordingsa. Rudman je i jedan od programskih urednika u zagrebačkom klubu Peti Kupe. Kao producent je inovativan te eklektičan, a kao DJ osebujan i nepredvidiv. Osim u utrci za DJ-a godine, Ilija Rudman se natječe i u kategorijama Albuma godine te Remiksa godine. Njegovu glazbu možete poslušati OVDJE.

Insolate je prošlogodišnja dobitnica priznanja DJ-ice godine, a prva dama hrvatskoga techna i u drugom je izdanju ELECTORA u bubnju. Na domaćoj DJ sceni je od polovice 90-ih godina, a bavi se i organizacijom evenata u rodnom Osijeku. Posljednjih godina prednjači po broju inozemnih nastupa među hrvatskim DJ-ima. Insolate je ponosna vlasnica kuće Out Of Place, a na LINKU možete čuti jedan on njenih novijih mikseva.

Dugogodišnja promotorica i DJ-iva Ivna Ji na zagrebačkoj sceni je poznata i pod imenom Ivna Yuri, a glazbenom se produkcijom uspješno bavi već 10 godina. Studirala je na SAE Institutu i MPA Akademiji, a dosad je glazbu objavila na: brokentoys, 20/20 Vision, ZwaarteKracht, Aztlan Records i dr. Početkom prošle godine je nastupila ja popularnoj berlinskoj streaming platformi Hör Berlin, a osim za DJ-icu godine, s kolegama će odmjeriti snage i u kategoriji Electronica singl/EP godine. LINK na miks.

Jan Kinčl je zagrebački DJ, producent, promotor, audio inženjer, medijski, kulturni i prosvjetni djelatnik. Posljednjih godina uspješno surađuje s francuskim klavijaturistom Regisom Kattiem, s kojim nastupa kao DJ i live act. Osnivač je Cyclea, brenda pod čijim okriljem funkcionira klupski event serijal, izdavačka kuća i studio u Zagrebu. Jan Kinčl trenutačno radi i kao predavač na United POP akademiji. Na prvoj dodjeli nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR prošle godine odnio je pobjedu u kategoriji house singla i jedan je od autora dobitnekompilacije ''Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project''. Njegov miks poslušajte OVDJE.

Po broju streamova, Matroda je trenutačno jedan od vodećih hrvatskih glazbenika u čitavome svijetu. Godine 2015. postigao je globalni uspjeh s remiksom hita ''California'', SNBRN-a i Kaleene Zanders (inače obrade ''California Love Dr Drea i 2Paca). Posljednjih godina živi i radi u Los Angelesu te nastupa diljem svijeta. Osim za DJ-a godine, nominiran je i u kategoriji House singla/EP-a godine. LINK na miks.

Petar Dundov jedan je od najpoznatijih hrvatskih DJ-a još od početka 90-ih godina. Nastupao je na prvim rave partyjima u Lijepoj našoj, a tijekom posljednjih godina pa sve do danas nastupa kao DJ i live act. Dundov je prošlogodišnji dobitnik statue u kategoriji Techno singla godine, a ove godine je nominiran u istoj te u kategoriji Remiksa godine. Novi miks
Petra Dundova poslušajte OVDJE.

Nekoć tandem, PEZNT je danas solo projekt Toma Pasaneca (Blacksoul). Kao DJ, producent, autor, izdavač i glazbeni menadžer aktivan je na sceni od sredine 90-ih godina. Iza sebe ima zavidnu diskografiju od preko 350 izdanja, a kao PEZNT djeluje od 2016. godine te postiže veliki uspjeh singlovima za Strictly Rhythm, Defected i Nervous. Prvi je hrvatski izvođač na Warner Musicu te je vlasnik izdavačke kuće Blacksoul Music i Mixmag licence za ex-YU regiju. Nedavno je nastupio u MSU s Jazz orkestrom HRT-a, a link na njegov miks pronađite OVDJE.

Tom Bug je zagrebački DJ/producent, promotor i izdavač. Nedavno je obilježio zavidnih 20 godina karijere, a vlasnik je izdavačke kuće Dobar House i organizator istoimenog clubbing serijala. Godine 2015. pobjeđuje na hrvatskom Burn Residency DJ natjecanju, a njegov DJ set poslušajte OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...