Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Everything But The Girl se vraćaju sa studijskim albumom, prvim nakon više od 20 godina

Nadolazeći album Tracey Thorn i Bena Watta trebao bi biti objavljen u proljeće 2023.

  • Mixmag I Foto: MARCELO KRASILCIC
  • 4 November 2022
Everything But The Girl se vraćaju sa studijskim albumom, prvim nakon više od 20 godina

Everthing But The Girl vraćaju se sljedeće godine sa svojim prvim albumom nakon više od dvadeset godina, koji bi trebao biti objavljen u proljeće 2023. Supružnici Tracey Thorn i Ben Watt, koji čine ovaj duo, iznenadili su obožavatelje viješću na Twitteru, napisavši: “Mislili smo da želite znati da smo napravili novi album Everything But The Girl. Izići će sljedećeg proljeća. Vole vas Ben i Tracey”.

Posljednje izdanje para bilo je 2008. godine; bio je to kompilacijski album 'The 90s Collection', dok je njihov posljednji studijski album 'Temperamental' iz 1999. godine. Njihov najveći uspjeh na top ljestvicama bio je 1995. s remiksom Todda Terryja 'Missing' koji je dospio na treće mjesto britanske ljestvice singlova.

Godine 1992., Thorn i Watt su stavili Everthing But The Girl na pauzu nakon što je Wattu dijagnosticirana rijetka autoimuna bolest nazvana Churg-Straussov sindrom zbog koje je bio hospitaliziran 10 tjedana. Watt je kasnije objavio memoare pod naslovom 'Pacijent' 1997. koji su uključivali pojedinosti o gotovo pogubnom iskustvu s Churg-Straussovim sindromom, kao i o oporavku.

Nakon što nisu javno nastupali od 2000., par je vrijeme provodio radeći na solo projektima, te su se konačno i vjenčali. Osim što je pisao, Watt je nastavio stvarati seriju Lazy Dog kompilacija s Jayem Hannanom i postao šef izdavačke kuće vlastitog Buzzin' Fly Recordsa te je DJ-irao na događajima kao što su Coachella, Lovebox i Space, Ibiza. Što se tiče Tracey Thorn, ona je objavila više solo albuma kao i vlastite memoare 'Another Planet: A Teenager in Suburbia'.

Godine 2019. objavili su vinilno reizdanje svog albuma 'Walking Wounded' iz 1996., koji je nedavno masteriran u londonskom Abbey Road Studios. Ploča je jedno od najhvaljenijih izdanja grupe, spajajući inspiraciju iz Wattsovih posjeta drum 'n' bass rejvovima u Londonu, gledanja DJ-a kao što su Fabio, Doc Scott i Peshay, s latino pop obradama ranog rada Everything But The Girl. “Odmah sam bio inspiriran”, rekao je Watt o rejvovima nakon najave ponovnog izdanja. “Bilo je to poput futurističkog brazilskog zvuka. Činilo se da je mješavina visoko ugođenih propulzivnih bubnjeva, semplova i niskog basa ostavila veliku rupu u sredini, a u njoj sam zamislio Traceyin glas. Čuo sam istu vibru u modernom deep houseu i downbeatu.” Stihovi pjesama s albuma dotaknuli su se Wattove bolesti i Traceyine reakcije na nju: “To su pjesme s kojima se možete povezati, sad, u ovom trenutku“, rekla je Thorn.

Load the next article
Loading...
Loading...