Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pogledajte dokumentarac o Fat Tonyju, jednim od originalnih acid house DJ-eva

Riječ je o DJ-u koji je organizirao prvi house party u Velikoj Britaniji

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 28 February 2020
Pogledajte dokumentarac o Fat Tonyju, jednim od originalnih acid house DJ-eva

Mixmag je snimio dokumentarni film o Fat Tonyju, jednom od originalnih acid house DJ-eva s nevjerojatnom karijerom. Riječ je o DJ-u koji je organizirao prvi house party u Velikoj Britaniji. O DJ-u koji je u DJ kabini u Paradise Garageu hengao s Dianom Ross, dok je Larry Levan puštao muziku. O DJ-u koji je prvi put probao kokain s Freddiejem Mercuryjem. Ukratko, prema riječima njegovog prijatelja i party partnera, Boy Georgea (na slici gore s Tonyjem), bio je pionir rave scene s kraja 80-ih i početka 90-ih. Pravi party boy koji se družio s Kate Moss i bio omiljeni DJ Princea, Georgea Michaela i Madonne.

Prema vlastitom priznanju, potrošio je milijun funti na droge: kombinirao je kokain, crack i ketamin, koktel koji ga je odveo u potpuno ludilo, u gotovo bezizlazni kaos tijekom kojeg mu je DJ karijera visjela o niti i kad je, u dubokoj paranoji, kliještima izvadio sve svoje zube. Nekad glavnog frajera u gradu, ovisnost o piću, drogama i seksu, koštala je zdravlja i kreativnosti.

No, premotajmo film na 2020. i naći ćemo Fat Tonyja koji slavi 13 godina koliko je trijezan i u potpunoj kontroli nad svojom karijerom. Redovno vrti i u underground klubovima kao što je Glitterbox ali i na partyjima koje organiziraju zvijezde poput Donatelle Versace, Victorije Beckham i Harryja i Meghan.

Fat Tony: Najpoznatiji DJ za kojeg nikada niste čuli ispričao je cijelu svoju priču za Mixmagov dokumentarac a ako vas zanima kako je sve to izgledalo - pogledajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...