Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Foo Fighters postaju The Dee Gees, disco cover band

Razlog je novi album na kojem će se naći i pet covera Bee Geesa

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 23 June 2021
Foo Fighters postaju The Dee Gees, disco cover band

Foo Fighters su otkrili da će njihov sljedeći LP biti objavljen pod pseudonimom, The Dee Gees, odnosno izdat će ga kao cover band Bee Geesa. Spomenuti album, “Hail Satin”, trebao bi izaći sljedeći mjesec, 17. srpnja.

Pročitajte i ovo: Noel Gallagher: "Uzeo sam ecstasy i tek mi je onda elektronička glazba imala smisla!”

“Predstavljamo... Dee Gees!!! HAIL SATIN - dolaze u lokalnu trgovinu ploča i na plesnu zabavu u vašem kvartu 17. srpnja!!!” najavio je bend putem Twittera svoj novi alter-ego album.

Na albumu će se naći obrade klasika braće Gibb, poput “Tragedy”, “Night Fever”, “More Than A Woman” i “You Should Be Dancing”, kao i njihova verzija pjesme “Shadow Dancing” Andyja Gibba. Na drugoj strani LP-a naći će se pet live verzija s posljednjeg albuma benda, “Medicine At Midnight” koji je, nakon odgode, objavljen u veljači.

Također u veljači bend je gostovao u emisiji Sofa Sessions, na BBC Radio 2, gdje su izveli cover disco klasika iz 1976. “You Should Be Dancing”. Govoreći o tome zašto su odabrali taj cover, Grohl je objasnio: “Rekao sam:'Zašto jednostavno ne bismo napravili pjesmu Bee Geesa?' Netko mi je rekao: 'OK, kako to želiš napraviti?' Odgovorio sam: 'Pa, učinimo to kao Bee Gees'. Nikad, nikad u životu nisam tako pjevao, a na kraju je to ispala najlakša pjesma koju sam ikad otpjevao!”

Foo Fightersi su također početkom lipnja najavili američku turneju. “Hail Satin” možete pronaći u trgovinama od 17. srpnja a evo i popis pjesama:

1. You Should Be Dancing
2. Night Fever
3. Tragedy
4. Shadow Dancing
5. More Than A Woman
6. Making A Fire
7. Shame Shame
8. Waiting On A War
9. No Son Of Mine
10. Cloudspotter

Load the next article
Loading...
Loading...