Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Francuska odustala od mjera socijalnog distanciranja na eventima s manje od 5000 ljudi

Iznimke su napravljene za određena područja koja su označena kao "crvene zone" zaraze

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 27 August 2020
Francuska odustala od mjera socijalnog distanciranja na eventima s manje od 5000 ljudi

Francuska je odlučila opet dozvoliti evente u zatvorenim prostorima, uključujući i koncerte, ukratko sve događaje na kojima sudjeluje manje od 5000 ljudi i to bez daljnjih mjera socijalnog distanciranja, izjavio je francuski premijer Jean Castex u nedavnom intervjuu za France Inter. Jedina iznimka su dijelovi zemlje koji su označeni kao “crvene zone” gdje postoji veći broj slučajeva zaraze koronavirusom. Trentuno su to Pariz, Lyon i područja Bouches-du-Rhône i Gironde u kojima su Marseille i Bordeaux.

Ipak, na svim tim eventima - dakle i na konceratima, u noćnim klubovima, na kazališnim predstavama i u kinima - maske će u svakom trenutku biti obavezne. Istovremeno, početkom ovog tjedna Francuska je najavila da će 'veliki događaji', odnosno oni s više od 5000 ljudi, ostati zabranjeni do studenog.

“Kažem Francuzima - idite u kino, idite u kazalište - ne riskirate ništa”, rekao je premijer Castex. Francuska ministrica kulture Roselyne Bachelot potvrdila je nove mjere, pišući na Twitteru o “uklanjanju distanciranja i stalnom nošenju maski, osim u crvenim zonama”. Castex je rekao da bi mjere u određenim crvenim zonama mogle biti pooštrene.

Ovaj potez čini Francusku prvim većim tržištem koje je krenulo poticati povratak live evenata bez društvenog distanciranja. Zemlja je također najavila planove za paket ekonomskog oporavka od 2 milijarde eura za sektor kulture.

Load the next article
Loading...
Loading...