Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Fugees se okupljaju zbog svjetske turneje

Turneja obilježava 25. godišnjicu albuma 'The Score'

  • Mixmag I Foto: B+
  • 22 September 2021

Legendarni hip hop bend Fugees objavio je da se ponovno okuplja za potrebe svjetske turneje na koju idu povodom proslave 25. godišnjice albuma 'The Score'. Grupu čine Wyclef Jean, Pras Michel i Ms. Lauryn Hill. Često se navode kao jedan od najutjecajnijih i najznačajnijih alternativnih hip hop bendova devedesetih.

Svjetska turneja trojca odvest će ih kroz Sjedinjene Države, u Pariz i London, a zatim u Ganu i Nigeriju. Predstavlja ga Diaspora Calling, a producira Live Nation, turneja će završiti u londonskoj O2 Areni 6. prosinca. Grupa bi trebala nastupiti danas (22. rujna) na tajnom pop up mjestu u New Yorku. New York show snimat će se za nadolazeći prijenos, Global Citizen Live, koji će se emitirati 25. rujna. Reunion turneja službeno će započeti 2. studenog u Chicagu. Dobrotvorni fond Fugeesa u partnerstvu će s Global Citizenom predstavljati razne filantropske inicijative tijekom turneje.

'The Score', koji je iznjedrio hit singlove 'Ready or Not' i 'Fu-Gee-La', postao je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena nakon što je objavljen 1996. godine. Grupa se raspala 1997. godine i članovi su se posvetili solo karijerama. Fugees su se ponovno okupili na turneji 2004., te opet sada, 15 godina kasnije. Nakon njihova raspuštanja, Hill je 1998. objavila svoje feminističko rap remek-djelo 'The Miseducation of Lauryn Hill'; Pras je iste godine izdao pop-rap crossover hit 'Ghetto Superstar' a Jean se nametnuo kao jako ime u industriji rap glazbe u 21. stoljeću.

Wyclef Jean je rekao: “Dok slavim 25 godina s Fugeesima, prvo sam se sjetio da smo se zavjetovali na samom početku da nećemo samo stvarati glazbu, već ćemo biti pokret. Bit ćemo glas za one koje se ne čuje, a u ovim izazovnim vremenima još jednom sam zahvalan što nas je Bog spojio”.

Ms. Lauryn Hill se nadovezala: “Fugees imaju složenu, ali utjecajnu povijest. Nisam bila ni svjesna da je stigla već 25. godišnjica sve dok mi nije netko na to skrenuo pozornost. Odlučila sam odati počast tom našem velikom projektu, obilježiti njegovu godišnjicu i zahvaliti obožavateljima koji su cijenili glazbu stvaranjem mirne platforme na kojoj bismo se mogli ujediniti, izvesti glazbu koju volimo i dati primjer pomirenja za cijeli svijet.”

Ulaznice za koncert u Londonu kreću u prodaju u petak, 24. rujna u 10: 00 po lokalnom vremenu, a mogu se nabaviti OVDJE.

Datumi nastupa:

22.9. New York - Mjesto TBC
2.11. Chicago - United Center
7.11 Oakland - Oakland Arena
12.11 Los Angeles - Forum
18.11 Atlanta - Arena State Farm
21.11 Miami - FTX Arena
26.11 Newark - Prudential Center
28.11 Washington - Capital One Arena
4.12 Pariz - La Defense Arena
6.12. London - O2
Datum TBC, Nigerija - Mjesto održavanja TBC
18.12 Gana - Mjesto održavanja TBC

Load the next article
Loading...
Loading...