Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Future Scope Open Air - partyjanje u doba korone

Prošli smo vikend na zagrebačkom Jarunu slušali Leu Dobričić, Petra Dundova, Mr. DJ Darija i druge a evo kako nam je bilo

  • Roberta Novosel I Foto: Press
  • 6 July 2020
Future Scope Open Air - partyjanje u doba korone

Iako je pojava korona virusa znantno utjecala na event industriju i ostavila nas skeptične s pitanjem “hoćemo li se ikada vratiti na staro?”, Future Scope je pokazao kako ima nade za partyjje kakve smo i dosad posjećivali. S obzirom da je bio očekivan veći broj posjetitelja, pristupili su odgovorno s provjerom temperature i dezinfekcijom na ulazu.

Čast za otvaranje partyja pripala je rezidentu Boogalooa, Matyji koji se pobrinuo da nas lagano razgiba za cjelonoćno plesanje. Nakon njega, prijestolje DJ pulta preuzimaju DJ Jock i Shipe čiji je set obilovao progresivnim houseom s ponešto melodica, a to im je gotovo pa postao zaštitni znak. Kako se set razvijao i publika na plesnom podiju sve više punila, tako je i ovaj duo počeo dozirati techno u svoj set, ali nekih graničnih 130 bpm-ova. DJ Jocka sam dosad slušala samo u solo izdanju, no moram priznati ni u ovoj kombinaciji nije razočarao.

Jock i Shipe

Osim odličnog raspoloženja, ambijent su upotpunile sjajne dekoracije te laseri po cijeloj lokaciji. Bilo je to pravo vizualno iskustvo ispunjeno frameovima koji su podsjećali na vaporwave scene iz 80-ih, ali i mračnije kombinacije ruku koje proganjaju te prekrivenih ženskih lica.

Finalni dio večeri pripao je ni više ni manje nego čarobnjaku regionalne scene, Petru Dundovu. Petar Dundov je već početkom seta pokazao moć eksperimentiranja puštanjem svog remixa trance stvari “The Milky Way”, a odmah nakon toga skočio je na još jedan remix iz njegove kuhinje “Silent Truth”. Koliko ima tehnički dio u malome prstu, dovoljno je da ni ne shvatite o kakvim se original stvarima radi već se samo prepustite fluidnoj izmjeni različitih žanrova.

Petar Dundov

Kako je set tekao, tako se i sam Dundov razigrao i krenuo bržim i malo mračnijim ritmom što je publici dodatno odgovaralo za uvodni dio Lee Dobričić. Lea Dobričić je definitivno bila highlight večeri koja je raspametila sve posjetitelje. Već na početku seta hiponotizirala je plesače sa popularnom stvari “Just Close Your Eyes” , a kasnije su se na listi našle i “Vertigo” te “Eat, Sleep, Rave, Repeat” i “Insomnia”. Uz ovakav izbor stvari koje nabriju i stare i nove rejvere, Lea je dodatno zapalila atmosferu koja se kasnije pretvorila u mračniji i brži techno koji su svi priželjkivali, da potroše i one zadnje atome snage.

Zadatak zatvaranja Future Scope Open Aira, pripao je Mr. DJ Dariju koji je i ovoga puta održao lekciju svojim selekcijama. Iako je dosta posjetitelja otišlo na after u Boogaloo, party lokacija je i dalje bila ispunjena neumornim plesačima koji su pratili Daria kako god on dirigira. Kako se party bližio kraju, tako je i Dario prilagodio set jutarnjim satima serviravši bassa u minimalnim dozama.

Bila je to noć za pamćenje koja nas je podsjetila koliko nam je nedostajao noćni život, a s obzirom na gladne partijanere, Future Scope je najavio još jedno open air izdanje o kojemu će se zasigurno šuškati još dugo.

Load the next article
Loading...
Loading...