Menu
Home Novosti Menu
Eventi

U Velikoj Britaniji se otvara prvi koncertni prostor s osiguranom socijalnom distancom

Prostor se nalazi u Newcastleu, zove se Virgin Money Unity Arena a sljedeći tjedan će se objaviti tko će sve tamo nastupati

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 3 July 2020
U Velikoj Britaniji se otvara prvi koncertni prostor s osiguranom socijalnom distancom

Bilo je samo pitanje vremena. U Velikoj Britaniji ovo se ljeto otvara prvi koncertni prostor s osiguranom socijalnom distancom.
Zove se Virgin Money Unity Arena, nalazi se na trkalištu Newcastle i ugostit će sve, od DJ setova i live koncerata do zabavnih događaja i stand upova. Detaljni line up objavit će se u utorak, 7. srpnja.
Posjetitelji će imati na raspolaganju vlastite separee, međusobno udaljene dva metra, kako bi sve bilo u skladu s mjerama zbog virusa Covid-19. Bit će omogućen jednosmjerni pristup toaletima, a hrana i piće moći će se naručiti unaprijed.
Iza ovog projekta stoje SSD Concerts, zajedno s organizatorima This Is Tomorrow festivala iz Newcastlea.
Direktor SSD-a Steve Davis o projektu je rekao: “Budući da su svi naši zakazani koncerti odgođeni kao i da su sva mjesta u gradu zatvorena, osoblje SSD-a odlučilo je naći način za nastaviti s radom. Ne možemo biti bez glazbe, tako da je naša jedina misao bila kako na pravi način i odgovorno vratiti glazbu britanskoj javnosti”, objasnio je i dodao: “Mi smo bili domaćini mnogih live sessiona kao i DJ setova na našim društvenim mrežama, podržavajući lokalne umjetnike i prikupljajući novac za NHS. Sada idemo korak dalje jer Velika Britanija polako izlazi iz lockdowna.”
Dodao je i da će biti najavljeno nekoliko “svjetski poznatih” umjetnika koji će nastupati u Virgin Money Unity Areni.
To je još jedan u nizu načina kako se u ljudi snalaze tijekom ove, po glazbu i glazbenike, teške situacije - u Velikoj Britaniji organiziraju se razni događanja uz pridržavanje mjera socijalne distance, kao i, primjerice, “social distance partyji” u Sjevernoj Irskoj a i u Njemačkoj se u svibnju održalo nekoliko drive in raveova. Ni mi nismo zaostajali pa se i u Hrvatskoj održao vrlo uspješan drive in Picnic Galactic. Postavlja se pitanje je li to ovo naša budućnost live zabave?

Load the next article
Loading...
Loading...