Menu
Home Novosti Menu

FYRE: The Greatest Party That Never Happened

Netflix je objavio vrhunski dokumentarac o fijasku Fyre festivala

  • Mixmag Adria
  • 20 January 2019
FYRE: The Greatest Party That Never Happened

Billy McFarland je natjerao klince američkih bogataša da provedu vikend u uvjetima koje obično proživljavaju izbjeglice iz ratom pogođenih područja, obrlatio financijere prikazujući im lažnu likvidnost svoje kompanije, otpustio brojne zaposlenike bez ikakve naknade za mukotrpan rad i nagovarao suradnika da oralnim seksom podmiti glavešine kako bi flaširanu vodu doveli na otok bez osnovne infrastrukture.

No, to nije sve! U ovom životopisnom filmu u kojem se pojavljuju najpoznatije svjetske manekenke, glazbene zvijezde, profesionalci iz svijeta marketinga, odvjetnici, scenski radnici, kuhari i partijaneri, otvoreno se govori o genijalnoj ideji luksuznog festivala na Bahamima, vrhunskoj kampanji i finalnom fijasku. Najvažniji glasnogovornik festivala s jedinstvenom strategijom na društvenim mrežama, gdje bi influenceri uz narančasti kvadrat tagirali ime događaja, bio je slavni rapper Ja Rule. Lijepim slikama, riječima i imidžem koji su stvorili pojavljujući se u skupocjenim jahtama i automobilima kao što je Maserati, Billy i ekipa su svima zamaglili pogled, no najviše sebi. Postoji ogromna razlika između ambicije i iluzije, koju Billy McFarland nije znao razlučiti. Barem tako tvrde svi sugovornici u filmu.

I nakon što je uvjetno pušten kako bi se branio sa slobode McFarland, nije smatrao da mu prevare nisu bile dovoljne, već je nastavio s prodajom nepostojećih ulaznica za ekskluzivne događaje, krađom identiteta i ostalim lopovlukom, koji ga je odveo u zatvor. Hoće li s Billijevim šestogodišnjim boravkom u kaznionici pravda biti zadovoljena?

Pogledajte film i prosudite sami!

Loading...
Loading...