Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Generacija Z otkriva glazbu kroz video igrice

Nastupi glazbenika u igricama kao što su Fortnite i GTA skupili su ogroman broj fanova

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 14 September 2021
Generacija Z otkriva glazbu kroz video igrice

Prema novom istraživanju, video igrice su važan alat generacije Z za pronalaženje glazbe. Konkretno, izvješće MRC Date otkriva da 28% ove demografije koristi igrice za otkrivanje glazbe. Rezultati pokazuju da je ovaj način pronalaženja novih artista i pjesama jednako popularan kao i televizija među generacijama.

U međuvremenu, platforme poput TikToka ostaju bitan način za mlade da pronađu glazbu: 49% ispitanika reklo je da su društvene mreže sredstvo koje koriste.

U posljednjih nekoliko godina gaming industrija razvila je partnerstvo s glazbenim tvrtkama. Popularna igra Fortnite, na primjer, ubacila je nastupe artista kao što su Travis Scott i Marshmello. U srpnju su Roblox i Sony Music otkrili planove o dovođenju još Sony izvođača na gaming platformu nakon uspješnog virtualnog live koncerta Lil Nas X-a sedam mjeseci ranije. Taj je događaj privukao 36 milijuna posjetitelja, prema Robloxu.

Valja napomenuti i da je povijest crossovera glazbene i gaming industrije mnogo dulja. Još od kasnih 1990-ih Grand Theft Auto uključivao je umjetnike i DJ -eve u igricu, kroz radio kanale, nastupe i setove. Moodymann (na naslovnoj slici), Flying Lotus i Joy Orbison predstavljeni su u najnovijoj igrici GTA 5.

Uz statističke podatke o načinu otkrivanja glazbe, studija MRC Date također je otkrila sve veći interes za vinil među pripadnicima generacije Z. Među ispitanicima, 15% je reklo da je kupilo ploču u posljednjih 12 mjeseci. Istovremeno je to učinilo samo 11% milenijalaca.

U izvješću je također dodano da je veća vjerojatnost da će potrošači Gen Z -a kupiti vinil nego prosječni ljubitelj glazbe, u posljednjih godinu dana, uzimajući u obzir nedavne snažne brojke prodaje LP -a izvođača kao što su Taylor Swift, Harry Styles i Olivia Rodrigo.

Load the next article
Loading...
Loading...