Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Gilles Peterson dolazi u Ljubljanu

Bit će to glavni intervju na konferenciji MENT 2025

  • Mixmag Adria/Press
  • 26 August 2024
Gilles Peterson dolazi u Ljubljanu

Gilles Peterson, legendarni DJ, TV voditelj, voditelj izdavačke kuće i promotor dolazi na MENT 2025. Bit će to glavni intervju na konferenciji gdje će podijeliti detalje iz svoje legendarne karijere. Osim toga, na MENT-u će i nastupiti, pa će okupljeni moći uživati u njegovom miksu jazza, funka, elektronike i rijetkih ritmova.

Gilles Peterson je televizijski voditelj, DJ i kolekcionar ploča koji vodi tjednu popodnevnu emisiju subotom na BBC Radio 6 Music. Osim toga, vodi i nezavisnu izdavačku kuću Brownswood Recordings i osnivač je internetske radio postaje Worldwide FM. Gilles također vodi radio stanicu Worldwide FM u igrici GTA V.

Tijekom svoje karijere Peterson je promovirao nove granice jazza, hip-hopa i elektronske glazbe. Počevši od postavljanja nedopuštenih odašiljača i vođenja emisija za piratsku radio postaju Radio Invicta, kasnije se pridružio novoosnovanom Jazz FM-u, a nakon toga postaji Kiss FM. Godine 1998. zaposlio ga je BBC Radio 1, gdje je vodio tjednu emisiju sve dok nije prešao na svoje trenutno mjesto na BBC Radio 6 Music. Krajem osamdesetih osnovao je label Acid Jazz, a početkom devedesetih pokrenuo je Talkin’ Loud; njegov trenutni label je Brownswood Recordings, a kao kustos i kolekcionar kompilirao je preko 100 albuma. Godine 2011. osnovao je Zakladu Steve Reid u spomen na legendarnog jazz bubnjara. Dobrotvorna organizacija podržava glazbenike koji su bolesni i suočavaju se s financijskim poteškoćama i, zajedno sa Zakladom PRS, vodi Steve Reid InNOVAtion Award, koja je podržala nadolazeće umjetnike kao što su Moses Boyd, Nubya Garcia i Sarathy Korwar. Od 2005. vodio je godišnju dodjelu nagrada Worldwide Awards u Londonu i Worldwide Festival u Sèteu u Francuskoj, a 2019. pokrenuo je novi festival We Out Here u Velikoj Britaniji. Početkom 2021. Gilles je objavio album Str4ta (s Blueyem iz Incognita) i svoju prvu cjelovečernju knjigu 'Lockdown FM - Broadcasting In A Pandemic'.

Ako želite znati više o Petersonu te ga čuti uživo u Ljubljani, pratite vijesti o MENT-u OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...