Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Google predstavio besplatnu online izložbu elektroničke glazbe

Zove se 'Music, Makers & Machines'

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 7 January 2022
Google predstavio besplatnu online izložbu elektroničke glazbe

Google je predstavio novu online izložbu 'Music, Makers & Machines' koja odaje počast i istražuje povijest elektroničke glazbe. Izložba se bavi žanrovima i tehnologijom od kojih se sastoji elektronika, uključujući njezine pionire i legende a bavi se i klupskom kulturom.
Domaćin izložbe je Google Arts & Culture platforma i dostupna je na kompjuteru, Appleu i Google Playu. Riječ je o projektu, rezultatu suradnje preko 50 međunarodnih institucija usmjerenih na elektroničku glazbu. Sadržavat će i proširenu stvarnost u vidu igre, što će korisnicima omogućiti da vide legendarne sintisajzere i drugu DJ opremu u tri dimenzije. Korisnici će također moći vidjeti neke povijesne glazbene studije i pregledati ih online.

Izložba počinje tako da se korisnici pitaju što bi željeli naučiti - nešto o tehnologiji, glazbi, klupskoj kulturi ili ih zanima vodič za početnike. Potom slijede lekcije iz povijesti o stvarima koje su oblikovale klupsku kulturu kakvu poznajemo te se odaje počast doprinosu pionira našoj voljenoj sceni, pa vidimo gay pop ikone, plesnu scenu i sound-system kulturu. Izložba istražuje i Berghain, Factory Records i berlinsku klupsku scenu iz 90-ih. Objašnjava se i glazba iz videoigarica, priča se o legendarnim glazbenim inovatorima, kako glazbena tehnologija funkcionira te o evoluciji “beepa”.
Pogledajte najavni video u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...