Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kreativni studio napravio galaktičku kartu povijesti elektroničke glazbe

Print je dostupan za kupnju

  • Mixmag I Foto: DOROTHY
  • 7 January 2022
Kreativni studio napravio galaktičku kartu povijesti elektroničke glazbe

Jedan britanski kreativni studio stvorio je jedinstvenu interpretaciju podrijetla moderne elektroničke glazbe. “The Electronic Solar System” i “The Alternative System”, dvije umjetničke slike Dorothyja, studija sa sjedištem u Manchesteru, reinterpretiraju dijelove našeg Sunčevog sustava kao ključne pojedince u povijesti elektroničke i alternativne glazbe.

U opisu, tvrtka kaže: “Baš kao što planeti kruže oko Sunca, a mjeseci oko planeta, naš novi ispis elektroničkog solarnog sustava prikazuje ogromnu privlačnost bendova i umjetnika kao što su Kraftwerk, Brian Eno, Depeche Mode, Aphex Twin i Daft Punk kao i utjecaj koji su imali jedni na druge i na bendove oko njih.”

Izvođači kao što su Daft Punk i pionir ambijentalne glazbe Brian Eno uključeni su u izdanje usmjereno na elektroničku glazbu. Umjetnička struktura ne samo da pokazuje najutjecajnije predstavnike žanra, već i one koje su inspirirali vjerojatno svakog umjetnika. Legendarni njemački bend Kraftwerk, naravno, čvrsto je pozicioniran u središtu svemira - Suncu. Grupa utječe na druge glazbenike jedni su od najvećih uspješnica žanra nakon debija 1969. godine. Planeti pod nazivom Aphex Twin i The Chemical Brothers imaju više slično istaknutih “mjeseca” drugdje u strukturi. Prodigy i Underworld pojavljuju se uz The Chemical Brothers, dok Radiohead i Squarepusher izranjaju pod utjecajem planeta Aphex Twin.

Sve ostale detalje kao i informacije o kupovini ovog printa provjerite OVDJE.

[via: EDM.com]

Load the next article
Loading...
Loading...