Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Grammy 2020: Chemical Brothersi pomeli konkurenciju, Billie Eilish pobjednica večeri

Billie je dobila čak šest Grammyja a Chemicalsi imaju najbolji dance album

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 27 January 2020
Grammy 2020: Chemical Brothersi pomeli konkurenciju, Billie Eilish pobjednica večeri

The Chemical Brothers mogu se pohvaliti s dvije osvojene nagrade na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Grammy. Plodan dvojac osvojio je nagradu za najbolji plesni album sa svojim devetim studijskim LP-om, “No Geography”, kao i priznanje za najbolju plesnu stvar s “Got To Keep On”.

Chemicalsi su bili nominirani uz trenutno najbolje izvođače plesne glazbe kao što su Bonobo, Flume, SOPHIE i Skrillex koji su svi očekivali nagrade, ali naposljetku, britanski par ih je pobijedio.

Ovo nije prvi put da su Tom Rowlands i Ed Simons dobili Grammyje, - “Block Rockin Beats” je osvojio nagradu za najbolju rock instrumentalnu izvedbu 1997., “Galvanize” je bila najbolja plesna stvar 2006. i “Push The Button” i “We Are The Night” proglašeni su najboljim plesnim albumom, 2006. i 2008. godine.

Najvećom pobjednicom večeri smatra se Billie Eilish - 18-godišnja glazbenica dobila je Grammyje za pjesmu i snimku godine za “Bad Guy” kao i nagradu za album godine i najbolji pop vokalni album, “When We All Fall Asleep Where Do We Go”. No, ni to nije sve - osvojila je i nagradu za najbolje novog artista a njezin brat/producent, Finneas je proglašen producentom godine. Billie je tako kući otišla sa čak šest nagrada. Valja još spomenuti da je Tyler the Creator prvi put osvojio Grammy i to za najbolji rap album “IGOR” a Lil Nas X je dobio dva Grammyja za pjesmu “Old Town Road” (za najbolji video te za pop duo izvedbu).

Dodjelu je obilježila tragična pogibija košarkaša Kobea Bryanta kojem su mnogi izvođači i dobitnici posvetili svoje nastupe i nagrade.

Load the next article
Loading...
Loading...