Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Na Jamajci je nestašica marihuane

Razloga je nekoliko - od prevelike potražnje do sezone uragana

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 8 February 2021
Na Jamajci je nestašica marihuane

Na Jamajci je sve manje marihuane. Brojni čimbenici doveli su do nestašice, uključujući jaku kišu tijekom posljednje sezone uragana, nakon koje je nastupila suša. Ta kombinacija uništila je brojna polja marihuane. AP izvještava da je zbog toga izgubljeno na desetke tisuća dolara.

Pročitajte i ovo: Korisnik Reddita ocjenjivao kako koja vrsta droge djeluje na stvaranje glazbe

Jedan uzgajivač tvrdi da je u posljednjih nekoliko mjeseci izgubio 18 000 američkih dolara, i to zbog lošeg vremena ali i zbog policijskog sata uslijed koronavirusa, zbog kojeg nije mogao noću sortirati svoje usjeve, što je ključno pri uzgoju marihuane.
Drugi razlozi nedostatka trave na karipskom otoku uključuju i sve veći broj ljudi koji je puše, što iz medicinskih razloga a što i zbog činjenice da od 2015. posjedovanje manje količine trave nije kažnjivo. Navodno su neki uzgajivači čak prestali s radom jer ne mogu držati korak s potražnjom legalne uporabe, tvrdi Paul Burke, izvršni direktor jamajkanskog Udruženja uzgajivača i proizvođača marihuane; i turisti navodno objavljuju na webu kako im je sve teže naći marihuanu na Jamajci.
Triston Thompson, zaposlenik tvrtke Tacaya, konzultantske i brokerske tvrtke za pravnu industriju kanabisa na Jamajci, nedostatak je opisao kao “kulturnu sramotu”.
Uz to je dodao: “Prošla godina bila je najgora. Nikad nismo imali ovoliki gubitak. To je toliko smiješno, da kanabisa nema dovoljno na Jamajci.”
S druge strane, iz vlade poručuju kako nestašice - nema.

Load the next article
Loading...
Loading...