Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Korisnik Reddita ocjenjivao kako koja vrsta droge djeluje na stvaranje glazbe

Podijelio je vlastita iskustva o povezanosti različitih droga i glazbene kreativnosti

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 4 February 2021
Korisnik Reddita ocjenjivao kako koja vrsta droge djeluje na stvaranje glazbe

Korisnik Reddita opisao je kako izgleda stvarati glazbu na različitim vrstama droga.
Pod nickom SeedEater-1o1 detaljno je opisao kako kofein, nikotin, kanabis, alkohol, LSD, gljive i amfetamini (njih je dobio na na recept, uzeo je Adderall), utječu na stavranje beatova. Opisao je svako pojedinačno iskustvo te je ocijenio kreativnost od 1 do 10.
Nikotin (“lijepo je vejpati dok slušam beatove koje sam složio tijekom dana. Ali stvarno izaziva ovisnost i traje samo nekoliko minuta”) i alkohol (“Imao sam samo nekoliko iskustava s produciranjem dok sam pijan i nikad nisam ništa dovršio”) dobili su najnižu ocjenu na ljestvici kreativnosti, 3/10 odnosno 1/10.

Pročitajte i ovo sljedeće: Madlib "Da nisam uzimao gljive, još bih se samo bavio hip hopom”

Gljive su dobile visoku ocjenu zahvaljujući dubokom učinku koje imaju na njega, ali često rezultiraju istraživanjem prirode, a ne stvaranjem glazbe. Natjeraju ga da se “ponovno osjeća kao dijete, a to ne znači ništa za glazbenu produkciju. Uvijek završim u šetnji i uživam u prirodi dok razmišljam o svom životu. Dat ću ipak ocjenu 9/10 jer su me učinile zahvalnim na onom što jesam a i natjerale su me da se počnem brinuti o sebi.”
Marihuana također može dovesti do zaobilaženja kreativnog rada, ali ako se koristi na pravi način može aktivirati “kreativnu zonu”: "Ako je moja tolerancija niska, postat ću previše razvaljen i na kraju ću gledati film, hahah. Ali ako svakodnevno pušim onda mi trava pomaže da se opustim i odvede me u kreativnu zonu. Volio sam pušiti i piti kavu dok sam producirao, to je lijepa kombinacija. 8/10 zbog povećanja kreativnosti.”
SeedEater-1o1 svrstava amfetamin na drugo mjesto po kreativnosti, uglavnom zbog produktivnosti koju je pomogla postići. Međutim, upozorava ljude na to koliko je lako postati ovisan o amfetaminima kao i da njihova uporaba može biti “vrlo sklizak put” te da “tjera osobu koja ih koristi da se oslanja na supstancu ako želi uživati u svojoj strasti.”
S obzirom na to da znanstvenici proučavaju potencijal LSD-a za poboljšanje kreativnosti još od pedesetih godina prošlog stoljeća i da je mikrodoziranje postalo uobičajeno svugdje, od Silicijske doline do britanskih predgrađa, ne čudi da je LSD na prvom mjestu liste SeedEater-1o1, pomažući mu da uđe u ono što naziva “glazbena dimenzija”: “Uzimam male količine LSD-a prije nego što odem u studio. Ova droga tjera me da uđem u ono što ja zovem “glazbena dimenzija”. To je mjesto na kojem smo samo ja i glazba, nema drugih misli. Pomaže mi razbiti moje stare misaone obrasce i smisliti nove ideje i nove načine za raditi stvari. Kod većih doza nisam u stanju stvarati glazbu, više je nalik terapijskom sessionu sa samim sobom. LSD me natjerao da shvatim kako je sve moguće u životu i da smo svi zajedno na ovoj zemlji, s vjerom možete sve postići. Također mi je pomogao shvatiti da sam ovisnik i trebam dovesti svoj život u red. 10/10, jer mi je vjerojatno spasio život i pomogao mi da dosegnem nove razine kreativnost u glazbenoj produkciji.”

Korisnik se odjavio uz poruku “pazite na sebe bez obzira koristite li drogu ili ne. I ne zaboravite da je život puno više od pukog stvaranja glazbe.

Sve navedeno je čisto osobno iskustvo i nije dio znanstvenog testa. Za informacije o bilo kojoj od tvari spomenutih u ovom članku posjetite Talk To Frank.

Load the next article
Loading...
Loading...