Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Jeff Mills pokrenuo časopis o elektroničkoj glazbi

The Escape Velocity je časopis za elektroničku glazbu specijaliziran za 'umjetnost stvaranja'

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 1 March 2021
Jeff Mills pokrenuo časopis o elektroničkoj glazbi

Jeff Mills urednik je i izdavač The Escape Velocityja, besplatnog časopisa o elektroničkoj glazbi. Ovaj novi projekt objavio je putem svog labela Axis Records a može se pročitati besplatno putem web stranice Axis Recordsa. Časopis će izlaziti svaka tri mjeseca, a postojat će i manja, dodatna izdanja. Zamišljen je kao interdisciplinarni digitalni časopis, a videozapisi i interaktivne slike bit će uključene u stranice.

U priopćenju za javnost, Jeff Mills je rekao: “Otkako je elektronička glazba kakvu danas znamo krenula sredinom 1980-ih, moje je osobno stajalište da kao industrija koja se specijalizirala za takvu glazbu, još uvijek postoji premalo pažnje umjetnosti stvaranja. Magazin Escape Velocity istraživat će umjetnost stvaranja glazbe nekoliko različitih artista”, objasnio je i dodao: “Industrija nije uvijek bila poštena prema određenim umjetnicima kao što je trebala biti, uvijek je bilo mjesta za više razgovora o kreativnosti, više razmjene ideja i više širenja elektroničke glazbe izvan granica naše mašte.”

Pročitajte i ovo: Deset techno DJ-a na vrhu svjetske scene od 90-ih

Prvo izdanje ima naslovnicu koju je dizajnirao legendarni umjetnik iz Detroita, Haqq, koji je oblikovao sliku Detroit techna svojim futurističkim ilustracijama. Tu su i intervjui s Tadeom, Mikeom Stormom i Terenceom Dixonom, i još mnogo toga. Dio je to serije The Escape Velocity pokrenuto u listopadu 2020. Serija uključuje izdanja artista poput Mikea Storma i Johannesa Volka, a “cijeli je koncept osmišljen kako bi predstavio jedinstveni stil techno glazbe koji je uglavnom nadahnut svemirskom znanošću, futurizmom i znanstvenom fantastikom.”

Magazin možete pogledati - ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...