Menu
Home Novosti Menu
Novosti

John Frusciante objavljuje Jungle i Hardcore album

“Maya” će izaći na labelu Venetian Snaresa, Timesig

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 4 September 2020
John Frusciante objavljuje Jungle i Hardcore album

John Frusciante najavio je kako će novi album, “Maya” objaviti 23. listopada i to na labelu Venetian Snaresa, Timesig. LP je prepun UK breakbeat hardcorea i jungle utjecaja. Gitarist Red Hot Chili Peppersa kaže da je era toga zvuka, od 1991. do 1996., njegova omiljena vrsta glazbe.

Govoreći o albumu, rekao je: “Nemam toliko interesa za pjevanjem ili pisanjem tekstova kao nekada. Prirodno je, sad kad sam solo, stvarati glazbu poput one koja je objavljivana ove godine. Zaista volim taj rad s mašinama i kompjuterima”, objasnio je i dodao: “Tijekom snimanja albuma, planirao sam da ću na svakoj stvari raditi sporo, a na kraju sam ih završio jako brzo. Provodio sam tjedne praveći breakbeatove, igrajući se sa drum mašinom, izrađujući DX7 spojeve i tako dalje. U trenutku kad se pojavila ideja koja se činila kao početak melodije, imao sam spremno puno svježih elemenata.”

Frusciante je glazbu Venetian Snaresa prvi put otkrio na ATP festivalu 2003. godine, a potom je i upoznao kanadskog producenta i udružio snage s njim u njihovom zajedničkom projektu Speed Dealer Moms.

“Maya” je Fruscianteov prvi instrumentalni elektronički album koji je objavljen na Timesigu. Prethodno je objavio albume inspirirane acid houseom pod pseudonimom Trickfinger, kao i solo materijal s jungleom pod svojim imenom, na labelu Acid Test.

Album “Maya” je dobio ime po njegovoj mački koja je nedavno umrla i uvijek mu je pravila društvo dok je stvarao glazbu. “Maya je bila sa mnom dok sam stvarao glazbu 15 godina, pa sam zato i htio album nazvati po njoj. Obožavala je glazbu i s tako osobnim naslovom nije se činilo u redu da album objavio pod pseudonimom Trickfinger, nego pod svojim pravim imenom”, otkrio je.

U nastavku poslušajte najavni singl “Amethblowl” a album možete naručiti putem Bandcampa.

Popis pjesama:

1. Brand E
2. Usbrup Pensul
3. Flying
4. Pleasure Explanation
5. Blind Aim
6. Reach Out
7. Amethblowl
8. Zillion
9. Anja Motherless

Load the next article
Loading...
Loading...