Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kanabis vrijedan 56 milijuna funti zaplijenjen u 'najvećoj ikad' raciji u Španjolskoj

20 osoba uhićeno je zbog 32 tone marihuane pronađene na farmama i proizvodnim pogonima diljem zemlje

  • Mixmag I Foto: KINDEL MEDIA
  • 7 November 2022
Kanabis vrijedan 56 milijuna funti zaplijenjen u 'najvećoj ikad' raciji u Španjolskoj

Španjolska policija zaplijenila je, smatra se, najveću količinu kanabisa ikada. Naime, kako je izvijestio Reuters, Civilna garda tvrdi da je pronašla više od 32 tone droge iz oko 1,1 milijuna biljaka marihuane u brojnim racijama diljem Španjolske. Vjeruje se da je ulična vrijednost zaplijenjene droge oko 57 milijuna funti. Također, tvrde da je ovo najveća količina droge koja je zaplijenjena u Španjolskoj ali i u ostatku svijeta.

Pretres se dogodio još prošlog mjeseca u sklopu operacije pod nazivom Operacija Jardines (Operacija vrtovi), koja je dovela do uhićenja 20 osoba – devet muškaraca i 11 žena u dobi između 20 i 59 godina – zbog sumnje da su sudjelovali u preradi droge. Na meti je bila jedna banda, za koju je policija rekla da je sušila biljke marihuane prije pakiranja i slanja u dijelove Španjolske, Švicarske, Nizozemske, Njemačke i Belgije.

U policijskom priopćenju stoji: “Civilna garda zaplijenila je najveću zalihu zapakirane marihuane dosad, otprilike 1,1 milijun primjeraka”. Vjeruje se da su članovi bande privedeni u Toledu, Ciudad Realu, Valenciji i Asturiji.

Korištenje i posjedovanje kanabisa za osobnu upotrebu u Španjolskoj je u velikoj mjeri dekriminalizirano, uključujući i uzgoj malog broja biljaka marihuane sve dok nisu vidljive izvana. No, opskrba i distribucija i dalje su ilegalni, iako se i dalje planira dopustiti prodaja medicinske marihuane u ljekarnama do kraja 2022.

Zanimljivo, težina zaplijenjenog kanabisa otprilike je jednaka težini kamiona s osam kotača ili pet odraslih afričkih slonova.

Load the next article
Loading...
Loading...