Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kanye West tvrdi da je 'Donda' objavljena bez njegovog dopuštenja

“DONDA” ima miješane kritike, a mnogi projekt nazivaju predugim i tematski teškim

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 1 September 2021
Kanye West tvrdi da je 'Donda' objavljena bez njegovog dopuštenja

Novi album Kanyea Westa, 'DONDA', je konačno objavljen u nedjelju, 29. kolovoza, nakon višekratnih odgađanja. Album ima 27 pjesama, na njemu gostuju Travis Scott, DaBaby, Marilyn Manson i niz drugih artista, a očekivao se od prošle godine.

'108-minutna' DONDA 'postavila je novi rekord u streamanju čim je izašla na Apple Musicu, sa čak 60 milijuna slušanja. Inače je Kanye (ili Ye, s obzirom da je i od suda tražio službenu promjenu imena) odlučio cenzurirati sve psovke u posljednjem izdanju albuma.

Mnogi su obožavatelji na društvenim mrežama izrazili nevjericu što su DaBaby i Manson ostali na projektu, unatoč tome što prvi ima homofobične komentare a drugi višestruke optužbe za seksualne napade.

Njihova pjesma 'Jail pt 2' u početku nije bila dostupna za streaming nakon objavljivanja jer menadžment DaBabyja nije očistio stih. Posljednji listening party uključivao je oba artista koji su i izašli na pozornicu s Kanyeom.

Kad je album objavljen, Kanye je tvrdio da je objavljen bez njegova dopuštenja.

Universal nije komentirao Kanyeov post. Ostali umjetnici na projektu su The Weeknd, Jay Electronica, Kid Cudi, Lil Baby i Pusha T. Soulja Boy, koji se trebao pojaviti na albumu, nazvao je Kanyea "kukavicom" jer ga je uklonio bez objašnjenja. U razgovoru za TMZ rekao je: “Znaš sigurno da Kanye neće dopustiti da itko izda njegov album bez njegovog dopuštenja... samo reci da si zajebao i maknuo [mene] s albuma”, rekao je i dodao: “Što se tiče glazbe, uvijek sam otvoren za stvaranje; neću biti onaj lik koji kaže - nikad više neću raditi s Kanyeom”.

Album je mijenjan nekoliko puta, s različitim verzijama projekta koji su se svirali na tim partyjima slušanja dok se nije finalizirao. “DONDA” od tada dobija miješane kritike, a mnogi projekt nazivaju predugim i tematski teškim.

Load the next article
Loading...
Loading...