Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Fakultet u Montrealu nudi kolegij o Kanyeu Westu

Nadajmo se da neće biti 'College Dropouta'

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 17 March 2022
Fakultet u Montrealu nudi kolegij o Kanyeu Westu

Sveučilište Concordia, u Montrealu, upravo je najavilo novi kolegij koji će biti dostupan na njihovom faksu – i to u potpunosti o Kanyeu Westu. Yassin Alsalman pokreće sveučilišni kolegij kako bi proučio Kanyea Westa – prvi takve vrste. Kolegij Kanye vs. Ye: Genius by Design pridružuje se popisu kolegija na sveučilišnoj razini koji razvijaju ideje o ikonama moderne pop kulture.

Kolegij će se fokusirati na Yeovu karijeru, od njegovih ranih dana kao producenta u Chicagu do njegovog sadašnjeg statusa jedne od najvažnijih osoba pop kulture. Uz to, kolegij istražuje pojmove poput 'Kanyeove disonance' ili karakteristične, komplicirane i sporne prirode i konteksta Kanyeovog rada, koristeći njegove albume kao kulturološki, kreativni i osobni objektiv za proučavanje napredovanja njegove kreativnosti.

Na Instagramu je napisao: "Ovaj kolegij nije samo o Kanyeu. Riječ je o zajednici, kreativnosti, odgovornosti, slavi i mentalnom zdravlju, snovima i noćnim morama - i što je još važnije, samoaktualizaciji”.

Ovo nije prvi put da Yassin Alsalman vodi kolegij baziran na nekom glazbeniku. Napisao je: “Želim studentima donijeti nešto novo i svježe. Prilika je to da dovedemo još nevjerojatnih gostiju na Sveučilište i da razgovaramo o svijetu kroz objektiv jednog od najutjecajnijih umjetnika naše generacije.” Kolegij će moći slušati oko 200 studenata likovnih umjetnosti na sveučilištu.

Ovo nije jedina novost u Kanyeovom životu, upravo mu je zabranjen pristup Instagramu na 24 sata zbog uvreda i komentara punih mržnje.

Load the next article
Loading...
Loading...