Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

1.2 tone kokaina pronađene u pošiljci banana u Kentu

Uhićeno je šest ljudi među kojima je i insajder zaposlen u luci

  • Mixmag I Foto: NCA
  • 22 December 2021
1.2 tone kokaina pronađene u pošiljci banana u Kentu

Početkom tjedna je u engleskom Kentu, u velikoj pošiljci banana, pronađeno 1,2 tone kokaina. Lokalne vlasti uhitile su šestero osumnjičenih koji su navodno bili uključeni u pošiljku. Riječ je o pošiljci vrijednoj nevjerojatnih 90 milijuna funti, droga je A klase a to je ujedno i jedna od najvećih pošiljki droge viđenih posljednjih godina.

Više od 100 dužnosnika iz Nacionalne agencije za kriminal (NCA) i policijske uprave Kenta nadziralo je luku što je dovelo do uhićenja šest muškaraca, od kojih je jedan bio zaštitar luke. Operacija je planirana nakon višemjesečne istrage NCA o potencijalnoj isporuci droge.

Iako je nejasno odakle je točno pošiljka, policija sumnja da je brod - u kojem je bila skrivena droga - možda stigao iz Kostarike preko Paname. “Naša se istraga usredotočila na opasnu skupinu koja namjerava uvoziti velike količine droge u Ujedinjeno Kraljevstvo, koristeći insajderske kontakte unutar luke”, rekao je regionalni voditelj istrage NCA Jacque Beer. Uz to je dodao: “Znamo da kriminalne bande ciljaju na insajdere u lukama i na aerodromima zbog njihovog znanja i pristupa. Iako je to rijetko, kada se dogodi, predstavlja veliku prijetnju, zbog čega je to toliko u fokusu NCA.”

Ministar sigurnosti i granica Velike Britanije, Damian Hinds rekao je o slučaju: “Ova zapljena spriječila je da značajna količina opasnih droga završi na našim ulicama.”

Load the next article
Loading...
Loading...