Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Klubovi u Berlinu mogli bi se otvoriti ovaj vikend

Clubbing je dozvoljen svima koji su cijepljeni oba puta

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 2 September 2021
Klubovi u Berlinu mogli bi se otvoriti ovaj vikend

Berlinski klubovi 'vrlo vjerojatno' bi mogli otvoriti svoja vrata već u petak navečer prema Berlinskom senatu. Trenutačno samo prostori i klubovi na otvorenom mogu raditi diljem grada i tako je još od početka ljeta, ali nova će odluka dozvoliti ples u zatvorenom prostoru.

Za ulazak u noćne klubove bit će potrebni dokazi o potpunom cijepljenju ili nedavnom oporavku od COVID -a, unatoč tome što se Clubcommission zalagao da i testiranje bude i uvjet za ulazak. Berlinski senat to je isključio kao opciju.

“Berlinski senat odlučio je otvoriti unutrašnjost klubova za oporavljene i cijepljene osobe. Ne postoje zahtjevi za maskama ili ograničenje kapaciteta”, piše Berlin Club Network.

Nova odluka mogla bi stupiti na snagu već u petak, 3. rujna. Odluka je donesena nakon što je u nedavnim slučajevima utvrđeno da postoje neproporcionalna pravila oko noćnog života za cijepljene i oporavljene osobe. Berlinski senat donio je odluku u skladu s nedavnom presudom suda.

“Ovo nema smisla... cijepljene osobe trenutno šire COVID po cijelom svijetu”, komentirao je jedan korisnik ispod objave Clubcommissiona. “Koja je svrha otvaranja ako se masovne zaraze dogode u klubovima, a zatim vlada okrivi noćni život?” Preko 52% njemačkog stanovništva potpuno je cijepljeno. Diljem zemlje izdano je 92 milijuna doza, iako slučajevi i dalje rastu i sada ih ima oko šest do osam tisuća dnevno.

Prema podacima Clubcommissiona, svjetski poznata klupska scena privlači milijune posjetitelja godišnje čime je zaradila oko 1,5 milijardi eura u 2018., a vjerojatno i više u 2019. godini.

Load the next article
Loading...
Loading...