Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova knjiga predstavlja 95 pionirki elektroničke glazbe

Uključuje skladateljice iz cijelog svijeta

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 21 June 2021
Nova knjiga predstavlja 95 pionirki elektroničke glazbe

Sljedeći mjesec izlazi knjiga koja govori o ženama koje su pokretale elektroničku glazbu.
“A Short History of Electronic Music and its Women Protagonists” Johana Merricha bit će dostupna 1. srpnja, a predstavit će 95 skladateljica iz cijelog svijeta i njihov doprinos razvoju i promjenama elektroničke glazbe.

Delia Derbyshire [na slici], Pauline Oliveros, Lucie Rosen, Hilda Diandi i brojne druge inovativne skladateljice bit će predstavljene u knjizi koju objavljuje Amazon. Istražujući umjetnice koje dolaze iz Rusije, Indije, Japana, Europe te Sjeverne i Latinske Amerike, knjiga zaranja u arhive i javnosti dostupna istraživanja kao i do sad nedostupne studije.

“U svom digitalnom obliku, povijest rada žena u elektroničkoj glazbi odvojena je od muškog svijeta, čime se nastavlja dobro poznat put isključenja i rješavanja složenosti problema u nekolicini imena koja su odvojena od šire slike “mladog” doba elektroničke glazbe - zajedno s onim privilegiranim tradicionalnim, koje povjesničari daju produkcijama Sjeverne Amerike i nekih europskih zemalja - št osve doprinosi ometanju izrade jednakog, dijagonalnog i cjelovitog razumijevanja ove teme”, piše u priopćenju za javnost.

Pročitajte i ovo: “Sisters with Transistors”, novi film o synth pionirkama

Godine 2019. knjiga je objavljena na talijanskom jeziku a 1. srpnja prvi će put biti dostupna na engleskom jeziku, zahvaljujući Zakladi Mariann Stegmann.
Heroines of Sound Festival također je pomogao razvoju novog izdanja, a ovogodišnje izdanje počinje upravo na dan izdanja knjige, 1. do 4. srpnja.

Load the next article
Loading...
Loading...