Menu
Home Novosti Menu
Novosti

‘Sisters with Transistors’, novi film o synth pionirkama

Službeno je objavljen prošli tjedan

  • Mixmag I Foto: MARYANNE AMACHER, COURTESY OF PEGGY WEIL
  • 27 April 2021
‘Sisters with Transistors’, novi film o synth pionirkama

“Sisters with Transistors” novi je dokumentarni film o ikonskim synth pionirkama 20. i 21. stoljeća. Naratorica je Laurie Anderson, a film je službeno objavljen u petak 23. travnja putem streaming platforme Metrograph. Uskoro slijedi i nacionalno predstavljanje kroz virtualna kina u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Pročitajte i ovo: 20 žena koje su oblikovale povijest plesne glazbe

Film “Sisters with Transistors” debitirao je na SXSW Film festivalu 2020. godine, a od tada je prikazan na Sheffield Doc Festu, AFI Fest i osvojio je nagradu Next Wave na CPH: DOX-u.
Film prikazuje utjecaj i rad pionirki kao što su theremin majstorica Clare Rockmore, BBC Radiophonic Workshop sljedbenice Delia Derbyshire i Daphne Oram, kompozitorica Sizanne Ciani koja je pet puta bila nominirana za Grammy a tu su još i Laurie Spiegel, Pauline Oliveros, Bebe Barron, Éliane Radigue i Maryne.
Iako je tijekom proteklog desetljeća napravljeno puno na prepoznavanju i slavljenju djela tih žena, “Sisters with Transistors” ističu u kojoj je mjeri njihovo važno djelo izbrisano u povijesti glazbe.
Za više informacija posjetite web stranicu “Sisters with Transistors” i pogledajte trailer u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...