Menu
Home Novosti Menu
Glazba

''Kocke'', novi album Kooladea i Tibora

Album sadrži prijašnje suradnje ovog tandema, ali i devet novih pjesama

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 14 May 2021
''Kocke'', novi album Kooladea i Tibora

Koolade, jedan od najproduktivnijih domaćih producenata i mladi zagrebački reper Tibor, objavili su zajednički album ''Kocke''. Na albumu se nalaze stvari na kojima su, dosad, surađivali, ali i devet novih pjesama koje su, prema riječima autora, nastale u svega tri dana, u kreativnoj izolaciji na Krku, početkom siječnja ove godine...

Na Krku, točnije u noćnom ambijentu šetališta u Malinskoj, snimaju i spot za naslovnu stvar. Naslov albuma je inspiriran kockama koje bacamo svaki dan i očekujemo najbolju kombinaciju brojeva. ''Svaki potez samostalnih umjetnika u Hrvatskoj je, danas, poput bacanja kocke. I ne samo umjetnika.'', ističu autori albuma.

Kroz album se, između pjesama, provlače i dijalozi posuđeni iz filma ''Kužiš stari moj?'' iz 1973., snimljenom prema romanu Zvonimira Majdaka, s Ivicom Vidovićem u glavnoj ulozi. Film prikazuje zagrebačku škvadru s dna društvenog stupa, u svojim svakodnevnim pokušajima rješavanja egzistencijalnih problema i potragom za uspjehom i srećom.

Zamimljivo je da je, ovih dana, ponovno objavljen, još jedan hip hop album u Kooladeovoj produkciji. Riječ je o kultnom albumu El Bahatteea ''Svaki pas ima svoj dan'' iz 2001., ovaj put u vinilnom izdanju domaće kuće Dallas Records.

Load the next article
Loading...
Loading...