Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kraftwerk napokon primljeni u Rock And Roll Kuću slavnih, nakon šest odbijenica

Pioniri elektronike do sad su bili nominirani šest puta

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 20 May 2021
Kraftwerk napokon primljeni u Rock And Roll Kuću slavnih, nakon šest odbijenica

Kraftwerk su konačno primljeni u Rock and Roll Kuću slavnih, nakon što su prethodno nominirani i odbijeni čak šest puta. Ovi pioniri elektronike ušli su Rock And Roll Kuću zbog svog avangardnog pristupa elektroničkoj plesnoj glazbi.

Pročitajte i ovo: Preminuo Florian Schneider, osnivač Kraftwerka

Bend je nastao 1969. godine kao dio eksperimentalnog pokreta krautrock prije nego su se okrenuli elektroničkim instrumenatima uključujući sintisajzere i drum mašine.

Iz Kuće slavnih su poručili: “Kraftwerk su temelj iz kojeg je nastala sva elektronička plesna glazba bazirana na sintesajzerima. Utjecaj benda može se čuti u synth-popu Depeche Modea, elektronsko-rock integraciji grupe U2, produkcijskim tehnikama Kanyea Westa kao i kod brojnih EDM i dubstep izvođača.”

Pročitajte i ovo: Govor zahvale Depeche Modea povodom ulaska u Rock and Roll Kuću slavnih

Grupa će ući u Kuću slavnih godinu dana nakon smrti suosnivača Floriana Schneidera, a u Kuću ulaze svi, i Schneider i njegovi bivši kolege iz benda, Karl Bartos, Wolfgang Flür i Ralf Hütter. Inače je zbog pandemije COVID-19, grupa odgodila planiranu turneju povodom 50. godišnjice za 2021./2022.

Napomenimo i da su ove godine u Rock And Roll Kuću slavnih primljeni i Foo Fightersi, Tina Turner, Jay-Z, The Go-Go’s, Carole King, Todd Rundgren i LL Cool J.

Load the next article
Loading...
Loading...