Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Lego verzija koncerta Daft Punk 'Alive' 2007 mogla bi postati službeni proizvod

Dizajn, koji je napravio obožavatelj, Lego je uzeo u razmatranje

  • Mixmag/PATRICK HARBOUN
  • 10 October 2024
Lego verzija koncerta Daft Punk 'Alive' 2007 mogla bi postati službeni proizvod

Možete glasati za LEGO rekreaciju koncerta Daft Punka 'Alive' 2007 kako bi postao službeni proizvod. Dizajn, koji je osmislio obožavatelj Daft Punka te LEGO fanatik Patrick Harboun aka RobotRock, prijavljen je 4. listopada na Lego's Ideas Board, a trenutno ima više od 1200 glasača.

“Prije četiri godine ovaj set osvojio je glavnu nagradu na svjetskom LEGO natjecanju Music To Our Ears!, no na kraju nije izabran da postane službeni set", napisao je Harboun u opisu dizajna. “No sada se osjećamo nadahnuti kako bismo ‘Get Lucky’ i pokušat ćemo 'One More Time', pogotovo nakon predstavljanja skorašnjeg LEGO filma Piece By Piece s Pharrellom Williamsom.”

Set je inspiriran poznatim Daft Punk koncertom ‘Alive’, snimljenom u Palais Omnisports de Paris-Bercy Areni u Parizu 2007. godine, a sadrži rekreaciju legendarnog scenskog dizajna u obliku piramida. Projekt je prvi put započeo 2020. godine kao "zabavna suradnja oca i sina", objašnjava Harboun, koja je prerasla u "nešto epsko dok smo tražili kreativni bijeg tijekom lockdowna. Obojica smo veliki obožavatelji Daft Punka, i ovo je fuzija dvije strasti. Tinejdžerske godine proveo sam slušajući ‘Homework’ na svom Walkmanu, dok je prva omiljena dječja pjesma mog sina bila ‘Get Lucky’”, kaže Harboun.

Set se sastoji od 2000 komada, a koristi "rotirajuću kutiju prozirnih opeka unutar piramide" koji pokreće motor s setom svjetla iznutra kako bi se stvorio dizajn pozornice. “Lego kocke se rijetko koriste za trokutaste oblike, tako da smo morali pronaći kreativne načine kako složiti svi te kutove”, rekao je. “Ako volite Daft Punk i LEGO onoliko koliko i mi, pokažite nam malo ‘Digital Love’ glasanjem kako bi ovaj set postao stvarnost!”

Za set možete glasati OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...