Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Mile ❤️ Disko slavi 10 godina postojanja!

Jubilej je obilježen partyjem u Rijeci

  • Mixmag Adria I Foto: Facebook
  • 6 October 2021
Mile ❤️ Disko slavi 10 godina postojanja!

Već 10 godina Mile Voli Disko je plejlista, serija žurki, a neki bi se usudili reći i brend. “Guilty pleasure” riječkog Mile Hunda, lista underground disko hitova kasnih 70ih i ranih 80ih godina. U rujnu 2011. godine u riječkom klubu Discordia (sada Manual) pokrenut je Mile ❤️ Disko kao nastavak dvogodišnjih Mishu Mitsubishu disko-funk žurki i odlične suradnje sa gdin. Smeđim Šećerom. Ideja s majice prebacena je u klupsko okruženje.

U proteklih 10 godina MVD se održavao u 4 grada (Rijeka, Beograd, Zagreb, Split), 7 klubova (Klub Discordia, Klub Palach, Kulturni centar GRAD, Život, Pločnik, Klub Kocka, Manual), a majice šire ovaj pokret diljem svijeta. Poslednja veća žurka održana je u beogradskom Kulturnom centru GRAD i riječkom Manualu krajem siječnja 2020. uz gostovanje Nickyja Siana, pionira muzičke scene ranih 70ih, osnivača jednog od (kažu) prvih disko klubova The Gallery i rezidenta kultnog kluba Studio 54. U vrijeme pandemije korona virusa i zatvaranja klubova pokrenut je Youtube podcast kanal kluba Manual i održano je par manjih eventova.

10 godina Mile Voli Disko obeleženo je žurkom na terasi Cukarikafe bara u Rijeci i specijal MVD podcastom na YouTube kanalu kluba Manual. Za jesen ove godine Mile❤️ Disko najavljuje otvaranje renoviranog prostora kluba Manual (nekadašnja Discordia) i rezidenciju MVD žurki na novoj beogradskoj lokaciji.

Load the next article
Loading...
Loading...