Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Objavljen isječak dokumentarca Moby Doc, uključuje i Davida Bowiea

U dokumentarnom filmu se pojavljuje i David Lynch, a izlazak se očekuje 28. svibnja

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 20 May 2021
Objavljen isječak dokumentarca Moby Doc, uključuje i Davida Bowiea

Ekskluzivni isječak iz nadolazećeg dokumentarnog filma o Mobyju, pod nazivom “Moby Doc”, objavljen je putem NME-a. Dokumentarac bi trebao izaći 28. svibnja, Moby je narator i glavni glumac a taj biografski film zapravo je nadrealistički prikaz Mobyjeve kaotične životne priče.

U spomenutom dvominutnom isječku pojavljuje se David Bowie, koji govori o svojoj vezi s Mobyjem. Glazbenici su postali dobri prijatelji početkom 2000-ih kada se Bowie doselio preko puta Mobyja, koji se u to vrijeme borio s osobnim problemima. Kako je njihovo prijateljstvo cvjetalo, par je počeo zajedno svirati i stvarati glazbu.

“David Bowie bio mi je omiljeni glazbenik svih vremena”, kaže Moby u isječku. “Negdje 2000. ili 2001. godine, preselio se preko puta mene i nisam mogao vjerovati. Sprijateljio sam se s Davidom Bowiejem. Neke trenutke koje smo on i ja imali zajedno... gotovo da mi je bio kao neki stariji brat.”"

“Moby Doc”, u režiji Roberta G. Bralvera, također dokumentira Mobyjev osobni život, baveći se ovisnošću, depresijom, slavom i ostalim demonima s kojima se borio.

U filmu se također pojavljuje i intervju s koautorom Twin Peaksa Davidom Lynchom. Jedna od Mobyjevih najvećih pjesama ikad, “Go”, izgrađena je oko sempla “Laura Palmer's Theme”, naslovne teme kultne TV serije.

U opisu filma stoji “'Moby Doc' je kreativna, neobična, škrta, glazbom ispunjena kronika jednog ispunjenog života. Uključuje egzistencijalne rasprave, ekskluzivne koncertne snimke, presjek 30 godina Mobyjeve glazbe, nekonvencionalnu naraciju, neobičnu animaciju, rijetke isječke i misli Mobyjeva prijatelja Davida Lyncha. To je živahan, eklektičan razgovor između čovjeka i njegove prošlosti.”

Film bi trebao izaći istog dana kad i Mobyjev novi album, “Reprise”. Moby stalno objavljuje novu glazbu otkako su se on i Bowie prvi put udružili na više projekata, a njegovo posljednje izdanje “Live Ambient Improived Recordings” dobro je primljeno od strane kritike. Isječak iz nadolazećeg dokumentarnog filma također prikazuje par kako svira Bowiejevu pjesmu “Cactus” iz 2002. godine.

Pogledajte ekskluzivni na NME-u a ovdje naručite “Reprise”. Cijeli trailer pogledajte u nastavku.

Loading...
Loading...