Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Mura Masa objavio novi studijski album, naziva "R.Y.C."

Najavljena je i velika svjetska turneja

  • Mixmag Adria I Foto: Universal Music, Facebook
  • 20 January 2020
Mura Masa objavio novi studijski album, naziva "R.Y.C."

Grammyem nagrađeni mladi producent Mura Masa - pravog imena Alex Crossan, objavio je svoj drugi po redu studijski album! Novo izdanje nosi naziv "R.Y.C.", što stoji za "Raw Youth Collage", a svjetlo dana je ugledalo 17. siječnja!

Ambiciozni i talentirani glasnogovornik svoje generacije, Mura Masa je u svojoj relativno kratkoj karijeri uspio dosegnuti zamijećene uspjehe - Grammyja je osvojio 2019. za svoj remix pjesme "Walking Away", našao se među nominacijama za Ivor Novello nagradu, uvršten je na Forbesovu listu '30 under 30'...

Sa svojim novim studijskim albumom hrabro nastavlja svoj glazbeni put, a tome u prilog govori i činjenica da je s novim izdanjem predstavio i zaokret u zvuku. Već pri prvom slušanju jasno je kako se "R.Y.C." odmiče od debitantskog albuma "Mura Masa", objavljenog 2017., te ugodno iznenađuje poigravanjem s New Wave, Emo i 90s Rave žanrovima.

Album donosi 11 novih pjesama, a tom prigodom kao gosti su mu se pridružili slowthai, Tirzah, Georgia, Ellie Rowsell (Wolf Alice), a i sam Alex se u nekoliko pjesama našao u ulozi vodećeg vokala.

Objavu novog izdanja prati i velika svjetska turneja, koja će započeti 20. veljače/februara u Londonu te biti zaključena 08. svibnja/maja u New Yorku. Sve datume možete pronaći na muramasa.me, a najbliže našoj regiji nastupit će 05. ožujka/marta u Münchenu. Također, potvrđen je i njegov nastup na ovogodišnjem izdanju Coachella festivala.

"R.Y.C." dostupan je putem digitalnih glazbenih platformi, a niže je i popis pjesama:

01. Raw Youth Collage
02. No Hope Generation
03. I Don't Think I Can Do This Again (with Clairo)
04. a meeting at an oak tree (with Ned Green)
05. Deal Wiv It (with slowthai)
06. vicarious living anthem
07. In My Mind
08. Today (with Tirzah)
09. Live Like Were Dancing (with Georgia)
10. Teenage Headache Dreams (with Ellie Rowsell)
11. nocturne for strings and a conversation

Load the next article
Loading...
Loading...