Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U Frankfurtu se otvara novi muzej elektroničke glazbe

Izložbe će istraživati kultne trenutke u povijesti elektroničke glazbe

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 16 August 2021
U Frankfurtu se otvara novi muzej elektroničke glazbe

U listopadu će se otvoriti novi muzej posvećen elektroničkoj glazbi. Smješten u Frankfurtu, Muzej moderne elektroničke glazbe (MOMEM) bit će prvi te vrste koji će istraživati zvukove, povijest i budućnost povezane s poviješću elektroničke glazbe. Sadržavat će izložbene prostorije, performanse i instalacije koje spajaju arhitekturu i zvuk. Prostor knjižnice također će ponuditi bogatu glazbenu povijest, dok će instrumenti, gramofoni i softver omogućiti gostima da stvaraju vlastitu glazbu. Posebno uređene izložbe podijelit će kultne trenutke u elektroničkoj glazbi kroz artiste, flyere, logotipe i umjetnička djela.

Izvana, sama zgrada MOMEM -a vizulano je usklađena sa sadržajem muzeja: dizajn crpi inspiraciju iz 12" ploča kao i metalne mreže soundsystema. Zgrada je opasana i grafikom soundwavea, dok interaktivna područja prolaznicima omogućuju igranje zvukovima kroz touchscreen. Kako bi se poboljšao multi-senzorni aspekt muzeja, na MOMEM-ovom pročelju emitirat će se svirke domaćih i međunarodnih umjetnika, a gledatelji će se moći povezati putem Bluetootha.

Muzej je pod vodstvom ravnatelja Alexa Azaryja, kojeg je inspirirao njegov dugogodišnji prijatelj, partner i osnivač Technocluba Andreas “Talla” Tomalla, koji je na ideju za muzej došao 2011. godine. Koncept je predstavljen još 2015. godine, dok je pop-up verzija u gradu pokrenuta 2018. godine.

S obzirom na iskustvo iz povijesti elektroničke glazbe, Azary je jedan od vodećih kulturnih aktivista u svom rodnom gradu Frankfurtu.

Load the next article
Loading...
Loading...