Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Ana Antonova

U novoj rubrici pitamo DJ-eve koje tri stvari su trenutno neizostavan dio njihovog DJ seta

  • Roberta Novosel I Foto: Mare Milin
  • 16 November 2019
My Top 3 Essentials: Ana Antonova

Glazbena priča Ane Antonove započela je sviranjem gitare u glazbenoj školi, no sredinom 90-ih zaljubljuje se u elektroničku glazbu kojoj se danas posvećuje više nego ikad. Ako ste mislili Anu svrstati u jedan žanr, to je nemoguća misija. Baš kada pomislite da znate što vas čeka, ona je tu da vas razuvjeri. Njeni setovi kombinacije su synthpopa, tech-housea, acida, ali i deep housea. Pobjednica je “Nucomer Contesta” Illectricity Festivala, a ta titula, osim što ju je dovela do nastupa na glavnoj večeri festivala, dovela ju je i do nagrade Ambasadora za “Damu hrvatske elektronike”. Ana nastupa na festivalima poput EXIT-a i Sea Stara, a u sebi krije i organizacijske sposobnosti - suorganizatorica je klupskih večeri “fitness!”, ali i kreativni mozak programa u riječkom Tunelu pod nazivom “Caramel”. Iza sebe ima i mračni EP “Habay” koji se sastoji od tri stvari “Dulce”, “Legatus” i “Fidelis”. Ovo je Anin Top 3 Essentials.

1. AUTARKIC - WBF [OMDD014]

2. TIMOTHY CLERKIN - UNBORN [RAN$OM NOTE]

3. VOLTE-FACE - BLATCHINGTON MILL (Wata Igarashi Stairway Remix) [BLEED008]


m: Zašto baš te tri stvari?

AA: Teško mi je reći egzaktno zašto baš ove stvari, zaista ih volim, imaju neku svoju priču, «increasing» aranžman i takve stvari uvijek biram za svoje setove. Posložila sam ih ovom prilkom i po dinamici kako bi ih i “utopila” u set. Recimo da bi “WBF” bio negdje ubrzo nakon otvaranja seta, zatim “Unborn” taman na počeku zakuhavanja i “Blachington Mill” u zadnjoj trećini seta - taman da se svi raspamete.

m: Kako si ih otkrila?

AA: U zadnje vrijeme sam počela nekako mijenjati zvuk setova, odgovaraju mi više trake s elektro momentima, ali sam zadržala taj groove u kojem i sama uživam. Mogu reći da sam u zadnjih pola godine gotovo svakodnevno kopala odgovarajuće labelove i producente. Jako puno sam na Bandcampu gdje se može naći jako dobrih stvari za 1-2$ , a nekad su čak i besplatne. Direktno od DJ-a/producenta sa njihovog Bandcamp profila, bez posrednika pa je takav “find” nekako još i draži. Često mi i prijatelji pošalju neku stvar za koju misle da bi mi odgovarala, na tome sam im iznimno zahvalna. Ukoliko to što pošalju i nije nešto što mi odgovara, a vidim potencijal, onda svakako dobro istražim label i proberem što mi paše. 
Dosta je teško pronaći baš takav zvuk jer se čini kao da izdavači ne znaju u koji bi žanr dodijelili neka izdanja pa onda to varira od techna, leftfield housea & techna do (u zadnje vrijeme) indie dancea. Ispada kao da fali jedan dobar pod-žanr koji bi to objedinio. Jedan moj prijatelj mi je nedavno rekao da bi on to nazvao: dark disco, moram priznat, dobra ideja.

m: Kakve su reakcije publike na njih?

AA: Generalno mislim da su reakcije dobre, možda nekome nije jasno pri početku što se događa, ali obzirom da su ovo vrhunski isproducirane stvari i onima kojima nije jasno, kroz razvoj aranžmana priviknu se i dobro prihvate moj odabir. Svakako ima čuđenja što im znam pročitati s lica, ali evo iskoristiti ću priliku i poručiti našoj publici da budu strpljivi i slušaju od početka do kraja što im imamo za poručiti iz DJ pulta.

Load the next article
Loading...
Loading...