Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Andrea Ljekaj

Svojim prepoznatljivim, toplim grooveom publiku baca u ekstazu a evo koje tri stvari obavezno pusti tijekom svojih DJ setova

  • Roberta Novosel I Foto: Daniel Kiršić
  • 29 February 2020
My Top 3 Essentials: Andrea Ljekaj

Andrea Ljekaj domaći je višestruko nagrađivani producent i DJ čija se glazba vrtila na Boiler Roomu, BBC radiju te u setovima svjetski poznatih DJ-eva kao što su Richie Hawtin, Maceo Plex i mnogi drugi. Prošle godine započeo je EP seriju “Croatia Gets Physical” u suradnji s izdavačkom kućom Get Physical s ciljem da se promovira glazba hrvatskih umjetnika. Njegov remix stvari “Sutra” nedavno se našao i na ljestvici za najbolje nove melodic-house i techno stvari prema Beatportu. Uz to, Ljekaj je napravio i remix za Briana Cida, Insolate, ali i za jedinstvenu Josipu Lisac. Svojim prepoznatljivim, toplim grooveom publiku baca u ekstazu diljem Europe, od Londona, preko Berlina do Venecije. Uvršten je i na našu listu najboljih producenata 2019. godine, a što krije u svojim setovima u posljednje vrijeme, saznajte u nastavku.


1. KRINK - ORGAN (Upon You Records 2019)

2. REBUKE UND OFF THE MEDS - ALONG COME BELTER (Underspreche Edit) (Unreleased)


3. ANDREA LJEKAJ - TAMO (Get Physical Music 2019)

m: Zašto baš te stvari?

ALJ: Krink mi je jedan od dražih producenata kojeg pratim od samog početka. Uvijek inovativan i poseban. “Organ” je nevjerojatno originalna stvar koja me sa svakim slušanjem ponovno iznenadi, a takav je i sam Krink - nikada ne razočara i uvijek iznenađuje svojom izvrsnom produkcijom i live nastupom. “Along Come Better” je mash up dviju stvari koje se savršeno uklapaju zajedno. “Tamo” je jedna pjesma kojoj zbilja vjerujem. Jedna od najnezaobilaznijih stvari u mojim setovima, a uskoro izlazi i u remix izdanju za Get Physical Music iz Berlina. Ona predstavlja mjesto na koje svi mi nekada odlutamo dok slušamo glazbu koju volimo.

m: Kako si otkrio te stvari?

ALJ: “Organ” je moj favorit sa njegovog zadnjeg EP-a. “Along Come Belter” je neizdani edit koji sam dobio kao promo uradak od Underspreche prije par mjeseci. “Tamo” je nastala prošle godine, a izdana je na Get Physical Music u sklopu mojeg novog projekta “Croatia Gets Physical”.

m: Kako publika reagira na njih?


ALJ: Reakcije publike na “Organ” je uvijek pozitivna. Inače ne volim mash up-ove, ali “Along Come Belter” obožavam vrtiti, svaki put oduševi ljude na podiju koji me onda nakon svirke pitaju što sam to pustio. “Tamo” sviram u skoro svakom setu, a mnogo puta je bila i highlight mojega seta. Jednostavno se desi nešto divno u klubu kada pustim ovu stvar, pogotovo nakon prvog dijela pjesme.

Load the next article
Loading...
Loading...