Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Egoless

Što se kuha u posljednje vrijeme na dubstep i dub sceni, doznajte kroz Egolessov izbor top tri stvari u DJ setu

  • Roberta Novosel I Foto: Bartosz Madejski
  • 11 January 2020
My Top 3 Essentials: Egoless

Majstor za niske frekvencije poznatiji kao Egoless, zagrebački je dubstep i dub producent koji svoje radove izdaje za poznatu izdavačku kuću DEEP MEDi čiji je vlasnik začetnik dubstepa, Mala. Koliko se daleko čuje za njegovo ime, svjedoči i činjenica da iza sebe ima zavidan broj nastupa po Americi gdje je predstavio svoj live dub act. Nakon što je izdao svoj EP “No, Ego, No Problems” počinje se igrati raznim tehnikama i hardverima kako bi stvorio jedinstven spoj dub i dubstep žanra. U svoje, većinom 140 bpm-ovske stvari, uspije ugurati mističnu i emocionalnu stranu glazbe, a sve se više fokusira na organsko. Uslijedilo je i izdanje prvog vinila koje ga dovodi do potpisivanja za poznate izdavačke kuće, a neke od njih su Scrub a Dub, Zamzam, Blacklist i Lion Charge Records. A ovo su tri stvari koje vrti u svom DJ setu:


1. EGOLESS - EMPIRE OF DIRT

2. BENGA & COKI - NIGHT (Egoless version)

3. MASSIVE ATTACK - TEARDROP (Egoless version)

mm: Zašto baš te stvari?

E: “Teardrop” remix je odličan intro za set, “Empire Of Dirt” se pretvorio u masovni sing-a-long zbog “catchy” teme koju znaju svi u publici, a ”Night” verzija je izvrsna za završiti set u malo neozbiljnijem tonu. Pogotovo kad se radi o nastupima u Engleskoj.

m: Kako si otkrio te stvari?

E: Tako da sam ih napravio. :)

m: Kako publika reagira na njih?

E: Inače volim raznolikost u setovima, a pošto nastupam puno po Europi i ostatku svijeta često mijenjam koncepte i stvari u svojim live act/live dub mix nastupima kako i meni ne bi dosadilo. Volim ljudima prezentirati glazbu koju nisu čuli, no navedene stvari uvijek su neki oslonac jer ljudi vole čuti nešto što znaju.

Loading...
Loading...