Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Filip Motovunski

Iz mora odličnog drum & bassa koji izlazi u zadnje vrijeme, Filip nam je izdvojio tri komada koja, kako kaže, već pola godine ne žele izaći iz njegovih setova

  • Roberta Novosel I Foto: Šime Bilić (Outcrier)
  • 18 January 2020
My Top 3 Essentials: Filip Motovunski

Znate li tko je bio MC rap benda “PCP”? Za mnoge koji nisu znali to je jedan od naših najpoznatijih drum and bass i jungle DJ-eva Filip Motovunski. Motovunski 2007. godine postaje dio Kingston Soundsystema gdje počinje stvarati svoje prve drum and bass i jungle stvari i na taj način se razvija kao izdvođač što ga dovodi i do prvih samostalnih nastupa. Na sceni je već više od 10 godina, a desetljeće karijere obilježio je debi albumom “Ten Years Making Beats” koji sadrži čak 52 pjesme. Ovaj drum and bass virtuoz čak i dječje pjesme poput “Kad bi svi ljudi na svijetu” i “Nije lako bubamarcu” pretvara u plesne stvari. Filip Motovunski izdvojio je vrijeme da podijeli s nama što se kuha u njegovim energičnim setovima.

1. BENNY PAGE & SWEETIE IRIE ft. CONGO NATTY - POWER (KURSIVA REMIX)

Ovu jungle hitčinu stružem u setovima već nekoliko mjeseci. Sad je napokon vani na Dub Shotta labelu Benny Page-a. Provjeri ovdje!

2. FILIP MOTOVUNSKI - FROG HORN

Ovo je moja tuna, neki dan je izahla na Programu, podlabelu Ram Recordsa. Poslušaj ovdje.

3. LOFT - MOONLIGHTING

Ovu čudnu, nevinu i veselu footwork pjesmu poslušaj ovdje (52:20.min)


m: Zašto baš te stvari?

FM: “Power (Kursiva Remix)” je odličan groovy upgrade za već predivni original s tim karakterističnim drum patternom koji je u zadnje vrijeme prisutan u drum & bassu. “Frog Horn” vozi isti taj “manje je više” pattern. Prokuži taj feel!

“Frog Horn” mi je trenutno savršen za otvaranje setova, a napravio sam posebni produženi mračni intro za tu priliku. Volim vidjeti i kako stranci reagiraju na domaći sample iz “Mačak Džingiskan i Miki Trasi”, pričice za djecu iz 70-ih.

“Moonlighting” je jednostavno teški raj od pjesme koja uvijek iznenadi u setu jer jako odskače od ostalih i odlična je za kontrast i povezivanje sa napucanijim drum and bassom.

m: Kako si otkrio te stvari?

FM: Prvu mi je Kursiva slao još dok je bila u nastajanju tako da sam pratio njenu evoluciju i u setovima isprobavao kako radi. Sad je to to. Drugu sam si izmislio, a “Moonlighting” je pjesma koju mi je sestra snimila na Dimensionsu iz nečijeg seta na Moatu i poslala video snimku, a Shazam je uspio skužiti. U pripremi za svoj Outlook set sam je u zadnji čas uspio ugurati i malo prilagoditi drum and bass bpm-u.

m: Kako publika reagira na njih?

FM: Standing ovations! :)

Load the next article
Loading...
Loading...