Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Jan Kinčl

Polovica house jazz dua kojeg tvori s Regisom Kattiejom

  • Roberta Novosel I Foto: Goran Telak
  • 4 January 2020
My Top 3 Essentials: Jan Kinčl

Jan Kinčl svima je poznat kao jedna polovica house jazz dua kojeg tvori s Regisom Kattiejom. Prije nego što se upustio u projekt s francuskim klavijaturistom Regisom Kattiejom, njegovi setovi odzvanjali su miksom housea i techna kojemu je pridodao organski soulful prizvuk. Projekt su započeli 2016. godine, a njihov prvijenac “In Plain Sight”, osim što je proglašen jednim od najboljih na regionalnoj sceni, podržan je i od strane značajnih izvođača kao što su Laurent Garnier, Claude Young i Kai Alce. Ono što ga izdvaja od ostalih je interesantna činjenica da je prvi DJ u Hrvatskoj koji je isprobao Granular Convolver, uređaj pomoću kojega se tekstura zvuka koju snimite primjenjuje na drugi zvuk. Imao je i priliku prisustvovati Red Bull Music akademiji o kojoj je i sam pisao dnevničke zapise i susrete s velikim imenima svjetske glazbene scene. A evo što se krije u njegovim setovima.


1. PLATINUM DOLL feat. PY ANDERSON - LET LOVE LIVE (Frankie Feliciano Instrumental) [Sub Urban]

2. MARK HAND feat. SIO - UNDER THE WINTER [Soul Print Recordings]

Poslušajte ovdje!

3. CVER - FEELING U, FEELING ME (Jan Kincl “T” Remix) [blacklabel04]


m: Zašto baš te stvari?

JK: Platinum Doll 1Let Love Live” je ploča iz 2000., koštala je €1, a instrumental na B2 strani je gold. Bezvremenski house song s predivnim stringovima, piano akordima i neodoljivim basslineom. Mark Hand je producent iz UK koji ima svega četiri ploče pod svojim imenom i sve su fenomenalne. Ova konkretno je izašla za label prijatelja iz Beograda, Soul Print, a B1 stvar “Under The Winter” je savršena za moment u kojem warm up prelazi u iduću fazu. Remiks ove pjesme od Alicie Keys sam napravio prije nastupa u Berlinu i trebao je ostati u ulozi nečega što imam za sebe i uzak krug prijatelja, ali je sklop okolnosti i dobrih reakcija doveo do toga da će kroz nekoliko tjedana ploča biti u dućanima. Vrtim je na svakom nastupu i često to bude song za koji me ljudi kasnije pitaju preko interneta.

m: Kako si otkrio te stvari?

JK: Platinum Doll sam kupio kod Siniše Vuzdara u Zagrebu, vjerujem da će lokalni DJ-evi prepoznati njegovo ime. Soul Print sam dobio kao poklon od dečkiju koji vode label, ali i da nisam, kupio bih je. Odlična ploča. CVER sam napravio, prvenstveno jer sam slušao Malin remiks iste Alicijine stvari i htio imati nešto bliže mom soundu.

m: Kako publika reagira na njih?

JK: Zajednička crta svih ovih songova je da su tople, organske i u nedostatku boljeg izraza – “ljudske” i do sada je uvijek reakcija bila odlična. Posebno mi je zanimljiva Handova stvar koja je zapravo jako spora, ali kad je se ubrza, potpuno promijeni feel i super funkcionira i izvan “easy” konteksta.

Load the next article
Loading...
Loading...