Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Milea

Techno DJ-ica otkriva koje poslastice servira publici tijekom nastupa

  • Roberta Novosel I Foto: Shooting Like Pablo
  • 11 April 2020
My Top 3 Essentials: Milea

Milea je ime koje ste zasigurno čuli nakon što vas je osvojila melodičnim technom, deep houseom i ostalim žanrovima koji se kriju u njenim setovima. Početak glazbene karijere zapečatilo je sudjelovanje na Burnu te nominacija za najboljeg Newcomera prema Ambasadoru. Njena prva ljubav bio je punk sve dok nije otkrila carstvo klubske scene i DJ-eve kao što su Maceo Plex, Pan-Pot, Metodi Hristov i Adam Beyer čiji je utjecaj upijala sve dok se sama nije okušala u DJ-ingu. 2016. godine kupuje prvu opremu te nedugo nakon toga počinje nastupati u Slavonskom Brodu pod aliasom Mistress Milea. Laganim koracima počinje nizati nastupe u Sound Factoryju i Depo klubu te postaje rezidentica u Pub Mac Keyu. Danas ju najčešće slušamo po zagrebačkim podzemljima, a koje poslastice servira plesačima u posljednje vrijeme, saznajte u nastavku.

Teško mi je izdvojiti samo tri stvari jer svaka stvar koja završi u mom setu je pomno birana. U svakoj od njih moram pronaći dio sebe kako bi na kraju moj set imao pravi smisao. Ali, u posljednje vrijeme često mi se pojavljuju sljedeće:

1. PAUL DEEP - DOGMA

2. STAN KOLEV - AJNA

3. ZIGER - I'M SORRY MY DEAR

m: Zašto baš te stvari?

M: Najviše mi odgovara argentinska produkcija. Emi Galvan, Sebastian Busto, Mariano Mellino, Berni Turletti pa tako i radovi Paula Deepa čiju stvar “Dogma” često koristim u prvim minutama svog seta. Punim imenom Pablo Andres Ruiz bavi se produkcijom od svoje 16. godine. Kombinira deep, progressive i techno te izdaje na labelima Sudbeat, Sprout Music, Dopamine, Asymmetric i ostalima. Stan Kolev je umjetnik čiji rad jako poštujem, a njegove stvari prate me od početka mojih nastupa. Iz njegovog bogatog opusa uvijek naiđem na stvar u koju se zaljubim na prvu, a to su “Ajna” i “Ananda”. Specifične su prije svega po svom vokalu koji mom setu daju posebnu energiju. Inače volim sadržajne i melodične stvari, snažan groove s mnogo elemenata, a jedna od njih je definitivno produkcija Grka Harris Zigeridis aka ZIGER koji objavljuje na labelima poput Sudbeat, Plattenbank i Muvement Recording.

m: Kako si otkrila te stvari?

M: Većinu producenata čije se stvari nalaze u mojim setovima pratim. Pratim njihova izdanja, preslušavam, ponekad dobijem poneki promo materijal te tako dolazim do njih koje na kraju povežem u jednu cjelinu u obliku seta.

m: Kako publika reagira na njih?

M: Generalno, prihvaćaju progresivne i melodične zvukove koje im prezentiram tako da poslije seta dobivam uglavnom pozitivne komentare. Volim biti drugačija od ostalih pa su takvi i moji setovi, spoj specifičnih baseva, enigmatičnih vokala isprepleteni melodijama dalekih zemalja.

Load the next article
Loading...
Loading...