Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Petar Dundov

Trenutno radi na novom materijalu s Gregorom Tresherom, a koje stvari odzvanjaju iz njegovih setova po klubovima u posljednje vrijeme, otkrio nam je u razgovoru

  • Roberta Novosel I Foto: Sanja Bistričić
  • 7 March 2020
My Top 3 Essentials: Petar Dundov

Petar Dundov dobro je poznato ime - naći ćete ga na odabranim line up-ovima diljem Hrvatske i vani, a njegove techno delicije sigurno ste čuli u setovima kako domaćih tako i inozemnih artista. Ukratko, Dundov je jedan od najplodonosnijih autora na našoj elektroničkoj sceni čiji su rad podržali i veliki znalci poput Laurenta Garniera i Svena Vätha. Još davnih dana postavio je temelje za elektroničku glazbu himnom “Under City Rave“ za prvi hrvatski rave party. Osim što djeluje na domaćem terenu, od 2002. godine dio je Coocoona nakon što je “Horns in Thorns” objavljena na “Cocoon Compilation C”. Ni prošle godine nije mirovao pa se tako njegova stvar “Pyroelectric” našla na njihovoj kompilaciji “Dots And Pearls”. Iza sebe ima niz singlova i albuma od kojih su neki “Escapements”, "Ideas from the Pond", “Sailing Off The Grid" i “At The Turn Of Equilibrium". Trenutno radi na novom materijalu s Gregorom Tresherom, a koje stvari odzvanjaju iz njegovih setova po klubovima u posljednje vrijeme, otkrio nam je u brzinskome razgovoru.

1. TERRON DARBY - STARS (Demian Remix)

2. QUIVVER - 2 SHADOWS (Jerome Isma-Ae Remix)

3. GIORGIA ANGIULI - COPENHAGEN (GusGus Remix)

m: Zašto baš te stvari?

PD: Zvuče mi svježe, fora su i pašu mi u setu.

m: Kako si ih otkrio?

PD: Svojevremeno sam radio na remixu od Giorgie Anguli pa mi sad šalje svoje promo materijale. Quivvera sam otkrio ima već par godina, super je producent pa uvijek provjerim kad ima što novo od njega. Na Terron Darbyja sam naletio preslušavajući promo pool na koji sam pretplaćen.

m: Kako publika reagira na njih?

PD: Izvrsno, uvijek kad zavrtim neku od ovih stvari znam da će biti lom na plesnom podiju.

Load the next article
Loading...
Loading...