Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Yakka

Zovu ga majstorom za groove, a prošle je godine bio proglašen najboljim DJ-em; evo koje tri stvari obavezno pusti tijekom DJ seta

  • Roberta Novosel I Foto: Gabriel Vrebac
  • 21 December 2019
My Top 3 Essentials: Yakka

Nositelj nagrade za DJ-a godine po izboru publike 2018. Domagoj Jakić Yakka, ove godine proslavio je 10 godina na sceni. Uspješna karijera obuhvaća suradnje sa Adrianom Hourom, Philom Fuldnerom, ali i labelima kao što su Deeperfect i Sony Music Enthertaiment. Njegovo ime našlo se i na kompilaciji “Finest NY House 2011” uz velika imena kao što su Frankie Knuckles i Tiger Stripes. Već od samih početaka stvara hitove pa se tako obrada “Upside Down” stvari našla u top 10 na Beatportovoj house listi. Prošle godine izdao je svoj prvijenac “After Beach” koji vrvi pozitivnim vibracijama koje će nas neopisivo lako podsjetiti koliko smo nostalgični za ljetom. Ako ste u potrazi za glazbom koja će vas odmah natjerati da obujete svoje plesne cipelice i zanjišete kukovima, Yakka, koji je pravi majstor za groove, svojim će magičnim štapićem ostvariti vaše želje. A ovo su tri stvari koje su u posljednje vriejme nezaobilazne u njegovim DJ setovima:

1. S.A.M. - FURY'S Laughter (Original Mix) [PIV]


2. RUBEN MANDOLINI - ASS FOR ME (Original Mix) [Noexcuse Records]


3. C.O.T - LET IT GO (Mark Knight Edit) [Toolroom]

m: Zašto baš te stvari?

Y: Prvenstveno jer su meni kliknule skroz na prvu i samim time to želim prezentirati publici. Svaki dan preslušavam i skidam masu muzike. Odmah imam u glavi ideju gdje što mogu pustiti i unaprijed uglavnom točno pretpostavim što će kako proći na flooru. Nekad ipak neke stvari iznenade za koje ne bih očekivao, ali i obrnuto.

m: Kako si otkrio te stvari?

Y: “Fury's Laughter” sam čuo kod Danijela Čehranova na storiju i zvao ga istog momenta da ga pitam koja je stvar. Ovim putem ga pozdravljam! “Ass For Me” i “Let It Go (Mark Knight Edit)” našao sam preslušavajući Beatport i Traxosurce kataloge.

m: Kako publika reagira na njih?

Y: “Fury's Laughter” se "kuha" prve tri minute i nitko nema pretpostavku što slijedi, nakon toga uleti ritam, bass i gangsta wine synth ekipa odvali! “Ass For Me” je mrdoguz, masni ritam i prepoznatljivi vokal "shake that ass for me" ne ostavlja cure ravnodušnima. “Let It Go (Mark Knight Edit)” je klasični Toolroom sound, ali više naginje nekom zvuku koji su imali prije nekoliko godina. Cijeli vibe je pomalo nostalgičan, zvuk je pun, vozi i na dobrom razglasu radi čuda.

Load the next article
Loading...
Loading...