Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najstariji DJ na svijetu otišao u mirovinu s 96 godina

Hongkonški radio veteran Ray Cordeiro objesio je slušalice o klin nakon 70 godina karijere

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 10 June 2021
Najstariji DJ na svijetu otišao u mirovinu s 96 godina

Najdugovječniji DJ na svijetu otišao je u mirovinu nakon karijere koja je trajala 70 godina. Zaključio je, da može, da bi opet sve opet ponovio. Hongkonški radijski veteran Ray Cordeiro prestao je s radom na svojoj emisiji “All the Way With Ray” u dobi od 96 godina.

U intervjuu za ABC, Cordeiro je govorio o svojoj ljubavi prema poslu te kako nikad nije požalio što je odabrao tu karijeru: “Cijeli život pričam o glazbi i nikad nisam pomislio da ću se povući. Nikad nisam pomislio da starim. Ispunio sam svoj posao DJ-a, odradio što sam morao, a publika me pratila, odrastala sa mnom i sada su po cijelom svijetu.” Na pitanje bi li opet donio iste izbore u karijeri, Cordeiro je rekao: “Zapravo ne moram ni razmišljati o tome, odgovor je da.”

Cordeiro, koji je za svoje usluge dobio MBE, započeo je karijeru na radiju Hong Kong prije nego što se preselio u Veliku Britaniju, na studij u London. Intervjuirao je brojne britanske izvođače, uključujući The Beatlese i to dva puta - u Londonu u uredima EMI-ja te kasnije, kad su posjetili Hong Kong gdje se Cordeiro brzo uzdigao do najpriznatijeg hongkonškog DJ-a.
Godine 1971. godine dobio je vlastiti show koji je trajao do prošlog mjeseca.

Load the next article
Loading...
Loading...