Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Njemački sud presudio da je techno glazba

Presuda će njemačkim klubovima omogućiti manji porez na ulaznice

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 14 November 2020
Njemački sud presudio da je techno glazba

Njemački sud presudio je da je techno glazba. Iako znalci nikada nisu sumnjali u tu činjenicu, ova službena izjava znači da njemački klubovi sada mogu uživati niže oporezivanje prodaje ulaznica. Njemački noćni klubovi do sada su plaćali 19 posto PDV-a na prodaju ulaznica, dok su “tradicionalnija” koncertna mjesta oporezovana sedam posto. No, odluka na visokom financijskom sudu u Münchenu od 29. listopada znači da će klubovi ubuduće smanjiti PDV na sedam posto.
Sud je presudio da “DJ-evi ne reproduciraju samo nosače zvuka (koje je snimio netko drugi), već izvode vlastite skladbe koristeći instrumente u širem smislu, kako bi stvorili svoje zvučne sekvence” i prepoznao je da većina ljudi koji posjećuju noćne klubovi to čine zbog glazbe, što klubove onda čini vrstom koncertnih dvorana.
Njemačku klupsku scenu je, naravno, poharala pandemija, neki klubovi su se pretvorili u beer gardene ili izložbene prostore u nastojanju da ostanu financijski održivi, pa će ovo biti dobrodošao predah na kraju ove 2020. godine.

Load the next article
Loading...
Loading...